PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=550942}

Kruk

The Crow
2024
4,9 10 tys. ocen
4,9 10 1 10150
3,3 19 krytyków
Kruk
powrót do forum filmu Kruk

Każdy, kto obejrzał originalną wersję Kruka, pamięta, że główni bohaterowie, to zakochana para napadnięta w swoim mieszkaniu, zamordowana, on wraca do życia i mści się na oprawcach - w skrócie, oczywiście.
Sposób, w jaki współczesna wersja filmu próbowała ukazać tę "miłość" ...Heh. Dwoje ćpunów, uciekło z odwyku, ich relacja ma niby być glęboka? Cały czas pod wpływem dragów? Nawet scena śmierci jest raczej niedorzeczna, niż tragiczna. Nie wspominając o muzyce i klimcie filmu. To jest profanacja originalnego Kruka, echh, zawód wielki :-(.

ocenił(a) film na 1
Passkuda

Współczesna wizja miłości wg. twórców to narkotyki, alkohol, imprezy i seks :D

ocenił(a) film na 3
BruceD

Nie to, żeby mnie taki stan rzeczy jakoś cieszył, ale tak właśnie wygląda współczesny świat.

gharou

Bzudura. Nie żaden współczesny świat, tylko dane pokolenie tak to postrzega, a to tylko pewna grupa młodych ludzi, niewielka część społeczeństwa na szczęście, którzy ogólnie mało mają do powiedzenia, ponieważ wciąż jeszcze czytają komiksy i mieszkają u mamusi

ocenił(a) film na 3
Dominiqueboy

Nie wiem stary. Może jest, jak mówisz. Może moja perspektywa jest wypaczona, może widzę tylko wycinek i na tej podstawie wyciągam wnioski. Ale — zerkam na to z pewnym dystansem, bo swoje lata mam na karku, a przy tym sporo obcuję z młodzieżą. I tak to wygląda. Alkohol, dragi, seks i impry. Jasne, nie każdy, ale to jest ta dominującą narracja.

Passkuda

W oryginale właśnie dramatu dodawało to co piszesz. Erick i jego dziewczyna byli dobrymi kochającymi się ludźmi. A zło w postaci gangu okrutnych złych ludzi im odebrało wszystko. Kruk to nie tylko zwykły film. To schede Brandona Lee. Reżyser potraktował to najwidoczniej jako kolejny remake który musi wyjechać z fabryki na szybko. Ja nie oglądałem jeszcze. Z szacunku do Ericka Brandona ten film jest u mnie teraz na liście -Nigdy nie obejrzę. Jakiegoś narkomana z niego zrobili i jego dziewczyny:/. I ich śmierć ma u mnie co spowodować. Smutek? Nie wiem do czego zmierza reżyser tego filmu, ale nie dziękuję. Klątwa kruka jednak działa.

ocenił(a) film na 9
Passkuda

Dla mnie ten film to arcydzieło. Czemu są ukazywani narkomani i alkoholicy? bo może jest pewien stereotyp o nich... zostali nimi przez patologicznych rodziców, są ofiarami losu. Dla mnie to jest najlepszy kruk pod każdym względem.

Passkuda

9/10 za współczesną wizję miłości nieeee to co przyklejenie się do asfaltu, jezu jak mi stanął hehe

ocenił(a) film na 8
Passkuda

moim zdaniem ich krótka relacja może faktycznie nie była głęboka, ale jedyna prawdziwa która ich w życiu spotkała i dała nadzieje na lepsze życie, zwłaszcza Eric'owi. Trzeba zwrócić uwagę na to że główny bohater był zamknięty w zakładzie, miał pełno problemów i pewnie traum, w zakładzie mu dokuczali, pewnie nie bardzo chciało mu się żyć. Przez to że znalazł w końcu może sens życia jego uczucia i miłość do poznanej dziewczyny były tak mocne że " nie mógł darować" im tego że ją zabili i musiał ją pomścić.

Passkuda

PaSSkudo, czy to jeden z tych ćpunów co uciekli?
https://drive.google.com/file/d/1CqzibzKwsCMHyqim4vk8953Jd4gr6Qi1/view?usp=shari ng