PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=480715}

Krwawe wzgórza

The Hills Run Red
2009
5,0 7,3 tys. ocen
5,0 10 1 7262
4,7 6 krytyków
Krwawe wzgórza
powrót do forum filmu Krwawe wzgórza

Reżyser Dave Parker powinien zginąć śmiercią tragiczną za zrujnowanie tak obiecującego tematu wyjściowego. Tak się bowiem składa, że temat wyjściowy tego filmu to czysta wirtuozeria. Legenda najbrutalniejszego w dziejach kina horroru, którego wszelkie kopie zaginęły, którego nikt nie zdołał ujrzeć, którego obsada i ekipa realizacyjna zniknęła bez śladu, oraz po którym pozostał jedynie obrazoburczy trailer - czy taka zapowiedź nie przysparza Wam dreszczy emocji? Mi przysporzyła. Niestety, już czytając streszczenie filmu przyuważyłem, że jest to produkcja direct-to-DVD. A to podstawowy błąd. Gdyby film nie nakręcił director typu "no-name", a w jego produkcję zaangażowano by realizatorów z doświadczeniem w kreowaniu dobrych horrorów oraz zdolną hollywoodzką świeżynkę pokroju Eriki Leerhsen i Matta Dallasa zamiast cycatej blondyny-królowej drugiego planu podrzędnych produkcji i arcyniezdolnego Tada "American Pie: Band Camp" Hilgenbrincka (czy jak mu tam) - wtedy film miałby szansę być przynajmniej dobry. Niestety, Parker swoją reżyserią zapewnił nam mocno przeciętny horror nakręcony jakby od niechcenia. To po pierwsze; po drugie scenariusz mocno kuleje, w związku z czym i historię wypadałoby zmienić... Wszystko to jest wyjątkowo naiwne i niedorzeczne, by w ogóle spojrzeć na to z punktu widzenia istoty myślącej. Tak, projekcja tego filmu odmóżdża; w pewnym momencie rzeczywiście uwierzyłem, że w to, że w szacowne tereny niedoszłego planu zdjęciowego, gdzie przed laty rozegrała się prawdopodobnie jatka wszech czasów, nie raczyła zawitać okoliczna policja... Niestety, to tylko marzenia ściętej głowy, film bowiem powstał i to z kiepskim skutkiem. Naciągane 6/10 (ocena fanatyka slasherów - wnioski wyciągnij sam).