Witam! Własnie cały ogladam w filmie. Uważam to super i ciekawe wojenne ale smutne bo grupa żołnierzy radzieckich juz zginęli. Mnie byłem trochę płakać :(. Juz nienawidzę Niemcom hitlerowskim! Żołnierzy oddali za Ojczyznę i też za wyzwolenia Polski. Trzeba oddać hołd dla wielu żołnierzy radzieckiej ktorzy zginęli walk w Polsce (600 tys). Film nigdy nie był propagandy! To realizowany film. Konieczne ogladać film! To obowiązkowa lektura! Pozdrawiam...
heh podoba mi się Twoja opinia o filmie (i się z nią zgadzam), ale po jakiemu to właściwie jest napisane? :P
Pozdro
sądząc po tym jak chwali naszych okupantów(znaczy oswobodzicieli) to chyba jakiś rusek
Zgadzam się z twoją opinią choć napisana troszkę po Polskiemu :P
Chociaż 10 bym nie dał ale jest to bardzo dobry film ciekawe ujęcia kamery oby takich filmów więcej .
Nie przejmujcie się tą osobą, to jest ktoś kto ocenia filmy albo na 1/10 albo na 10/10. Czuję tanią prowokację, tudzież skretyniałego osobnika widzącego świat w czarno-białych barwach;)
600 000 łoooj a po kiego się tam pchali? Obrońcy haha - gnana stalinowskim batem dzicz ze stepów - nie żebym niemców miał za lepszych - ale śmiesznie to brzmi jak ktoś w 2009 zaczyna powielać jakieś czerwone gderanie o wyzwolicielach.
17.09.1939 - napad na "nieistniejące" Państwo Polskie (ponad 350 000 od razu wywiezionych na Syberię i do Kazachstanu gdzie umierali z głodu), potem cały czas za frontem wschodnim wielonarodowościowy motłoch (głównie ruscy i żydzi) zwany radziecką partyzantką unikając walki z niemcami morduje polskie wsie na wschodzi, potem jeszcze przy okazji wyzwolenia robią rozruby w zachodniej Polsce - jak ze wschodnią to nie wiem - o Katyniu bardziej nie wspomnę.
No tak, w sumie należą im się podziękowania za to całe "wyzwolenie" i 45 lat komunizmu, antypolskie prowokacje po wojnie, prześladowania itd. To przecież nie oni byli źli tylko Stalin to jego wina - a że ciemny naród (bo inteligencja się z Rosji wyniosła w czasach rewolucji) dawał sobą rządzić itd, zbrodniarze polityczni są tylko świrami - to ludzie pozwalają im dokonywać zbrodni.
10/10 to wolne żarty, dla niektórych osób jak widać trochę akcji + naciąganego patosu (ale na szczęście dla odmiany nie amerykańskiego, po raz n-ty ;)) widać wystarczy do takiej oceny...
wg mnie film był niezły (do pewnego momentu nawet dobry) ale to jest film zrobiony bardziej jako hołd złożony tym żołnierzom niż aby widz czerpał przyjemność z jego obejrzenia (no chyba że komuś nie przeszkadzają błędy logiczne i naciągany patos - mnie to strasznie denerwuje)
przede wszystkim niepotrzebnie na siłę wciśnięto ten pseudo wątek miłosny no i oczywiście głupota głównych bohaterów...
!! SPOJLER
---
z wyborem na końcu tej "świetnej" kryjówki w domku na skrzyżowaniu kilku dróg + zostawiona, nie wciągnięta drabina... razi to strasznie...
no ale jakoś musieli się ich ładnie uśmiercić
---
!! KONIEC SPOJLERA
o detale jak idealnie ogolony zarost głównego bohatera po kilkudniowym buszowaniu na zwiadach, już nie będę się czepiał :)
duży plus za to za realistyczne i ładne ujęcia
ostatecznie z 7/10 po 3/4 filmu na koniec zjechałem z oceną na 5/10, OK czyli nie żałuję że go obejrzałem ale jakbym nie obejrzał to też niewiele bym stracił