Ale co mnie obchodzi z kim sypia wikary w mojej parafii?! To jest jego prywatna sprawa i do momentu w którym się nie pojawią potomkowie, chcący zagarnąć majątek parafii, którą JA finansuję, to jest wszystko OK.
A powróciwszy do meritum filmu... czy zauważyliście, że modlitwy x. Grega zostały wysłuchane? W filmie jest wyraźnie zaznaczone, że to dzięki nim, matka przyłapała swojego męża. I to jest moment absolutnego zwycięstwa księdza i jego wiary.
Wiary wszystkich wierzących w Boga.
Napisałeś: "Ale co mnie obchodzi z kim sypia wikary w mojej parafii?! To jest jego prywatna sprawa i do momentu w którym się nie pojawią potomkowie, chcący zagarnąć majątek parafii, którą JA finansuję, to jest wszystko OK."
Tak, do momentu w którym nie pojawią się potomkowie proboszcz/ksiądz/zakonnica mogą robic ze swoimi genitaliami czego dusza zapragnie?.... niestety nie mogę się zgodzic! Moralnie czułabym się źle gdybym- jako ksiądz- na ambonie głosiła nienawisc do homoseksualizmu, przyrzekała życie w celibacie, a za chwilę pieprzyła faceta/babkę. Moja obłuda i hipokryzja obrzydzałaby codziennie widok mojej facjaty w lustrze. Zdaję sobie sprawę z FAKTU, że większosc księży jest gejami- w tym nie widzę nic złego (w końcu gejami się urodzili). Natomiast skręca mnie z obrzydzenia myśl, że taka FAŁYSZWA GNIDA stoi dumnie w tej swojej czarnej kiecce przed tłumem ludzi i prawi o "moralności"!! Natomiast świadomośc, że ludzie, jak Ty, nie widzą w tym nic dziwnego i złego świadczy tylko o tym, że jesteście tępą masą zmanipulowaną przez Kościół- w każdym względzie. Nie miałam zamiaru Cię obrazic- jeśli to zrobiłam. Wyraziłam swoje zdanie i ubolwanie nad Waszą katolicką mentalnością. Pozdrowienia!