Bardzo słaby film. Zwykły kicz. Totalna beznadzieja.
Pozwolę sobie nie zgodzić sie z tą SKRAJNIE SUBIEKTYWNĄ, nierzeczową i mijająca się z prawdą "oceną". Jak mniemam jesteś człowiekiem lubiącym tzw "ambitne kino" ale nie zakłamuj oceny dla tych co jeszcze nie oglądali a jestem pewien (co widać na forum) że wielu się spodoba i twoja bezsensowna ocena w stylu dzieci neo tudzież gimnazjalistów czyli 1=nie podoba mi się (10=podoba mi się) jest tu nie na miejscu.
Nie ma co tu polemizować. Film jest beznadziejny. 1/10 to max za takie pomyje (1/10 oznacza nieporozumienie kolego Hans). Ksiądz, kościół, wampiry, motory z TRONU, ckliwie zakochana para - totalny misz masz, bez ładu składu i bez smaku. Zwykła szmira. Poprostu ścierwo. Totalna strata czasu i totalne nieporozumienie.. Toteż 1/10. Na nic więcej jak na nieporozumienie ten film nie zasługuje. Spodziewałem się dobrego filmu, a zobaczyłem zwykłego gniota.. gniota absurdalnego i niedorzecznego, pełnego sprzeczności, błędów logicznych i niedociągnięć.. Nie warto tracić czasu. NIEPOROZUMIENIE
A może po prostu ktoś ma inny gust niż Ty ? I może komuś podobał się ludzki dramat w filmie o przyszłości?
Nie bądź, tak skrajnie nastawiony do tego. W każdym filmie znajdzie się coś dobrego. :)
Mokoto_san każdy ma inny gust. Mój za kitem i fałszem nie przepada. bieganie po kamieniach rzuconych przed "księdzem" to tylko kropla w morzu niedorzeczności w tym filmie. Wszystko w tym filmie irytuje. Weźmy na przykład tą sztuczą scenę, w której szeryf ni z gruchy ni z pietruchy celuje do księdza i chce go zabić... Takie to było głupie i kretyńskie jak cały ten film.. Oj kończę dyskusję na temat tego filmu bo nie zasługuje na tak wiele słów. Oglądajcie co chcecie. Dla mnie możecie i oglądać film półtoragodzinny o robieniu kupy na chodnik przez psa.. Wiem, że znajdą się i tacy co dostrzegą w tym sztukę i geniusz reżyserski..
Gdyby tak było jak mówisz to praktycznie ten film nikomu nie powinien się podobać a jest wręcz odwrotnie podoba się wielu osobom w tym mnie (i mam nadzieje że powstanie druga część, którą na pewno obejrze). A fakt że oceniłeś o wiele wyżej (wręcz dobrze) takie nudne filmy według mnie jak "Zakochany Anioł" czy "Anioł w Krakowie" pokazują dobitnie, że to po prostu film nie w twoim guście i nie wiem czego się po nim spodziewałeś. Może zmylił cię w tytule ksiądz i myślałeś że będą jakieś głębokie rozważania dotyczące tragizmu egzystencji i psychologiczne rozważania na temat ludzkiego cierpienia a tu niespodzianka i film sci-fi i akcji. Tak więc nie krytykuj film za to, że nie znalazłeś tam czegoś czego przed obejrzeniem wiadomo było, że nie będzie.
Najprawdopodobniej trafiłeś w sedno sprawy. Nie tego się spodziewałem. Ale wiedz, że z ciekawości pooglądałem, bo temat wydawał się ciekawy. Sądzę, że dało by się zrobić z tego dobry film, ale nie wyszło.. Po prostu jest to nieudany film. 1/10 i totalne nieporozumienie.
oceniłeś ' 40letniego prawiczka ' 8/10 ehehehe to mówi mi że nie powinienes oceniać tu filmów bo Twój gust jest do dupy :) pewnie słuchasz dzemu czy innej lejdi gagi i ciąge oglądasz polsat