PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=254275}

Ksiądz

Priest
2011
5,9 69 tys. ocen
5,9 10 1 69271
4,2 18 krytyków
Ksiądz
powrót do forum filmu Ksiądz

przeciętna gra aktorów i niezbyt znakomita obsada...można obejrzeć ale szału nie ma :)
danieldomel napisał że to horror...z całym szacunkiem TO Nie Jest Horror... nie ma żadnego elementu horroru...

ocenił(a) film na 6
furror81

fakt, wampiry to postacie z komedii romantycznych

ocenił(a) film na 6
mgorecky

oj tam przesadzasz... nie o to mi chodziło :/ co to za wampir w filmie którego się nie boimy, cały klimat tego filmu nawet w ułamku sekundy nie gra na emocjach co w innych horrorach to podstawa :/

ocenił(a) film na 6
furror81

Wydaje mi się, że na emocjach to bardziej powinien grać thriller, horror ma pokazywać straszne rzeczy: potworki, szczątki ludzi, ich wnętrzności latające tu i tam; co nieco z tego miał "Ksiądz" także jakaś całkowita pomyłka to nie jest, aczkolwiek strachu nie wzbudza.
Pomysł na film super, niektóre motywy dobre, chyba jednak mieli zbyt mały budżet na dopracowanie scenografii, a szkoda bo te miasta chciały zrobić wrażenie, ale niestety nie wyszło im do końca. Za to udał się pociąg, najbardziej mi się podobał z całego filmu :-) Totalnie niepotrzebna jak dla mnie postać szeryfa- cwaniaka, tylko irytuje. Bez niego film dostałby gwiazdkę więcej.
Jednak za pomysł, chęci, za dobrą grę Bettanyego (w każdym razie bardzo mi pasował do tej roli) i oczywiście za pociąg :-) moja ocena 6/10
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
Qlimi

Film fajny tylko jakby trochę nie dopracowany . 8/10 za pomysł i za grę Bettany 'ego ... najpierw Sylas teraz ksiądz , on chyba ma we krwi takie role :)