PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=254275}

Ksiądz

Priest
2011
5,9 69 tys. ocen
5,9 10 1 69271
4,2 18 krytyków
Ksiądz
powrót do forum filmu Ksiądz

...twórcy mają zamiar olać fabułę znaną z Manhwy Min-Woo Hyunga? Przecież Ivan jest potępiony za sprawą zaprzedania duszy diabłu i tępi wyznawców demona Temozara. Skąd więc w opisie wampiry i jakaś uprowadzona siostrzenica?

Tak więc albo redakcja filmwebu się nie spisała dopuszczając taki opis albo też twórcy filmu biorą z oryginału tylko klimat i głównego bohatera, fabułę jednak wymyślają od podstaw... mam nadzieję że to jednak wpadka przy opisie a nie ingerencja filmowców.

HuntMocy

Cóż, niestety, obawiam się, że Holywood jak zwykle będzie miało zamiar trochę pogmatwać i poprzekształcać pierwowzór... Już z kilkoma filmami to zrobili, nie wszystkim wyszło to na dobre, ale nam nie pozostaje nic innego jak tylko czekać na dalsze koncepty. Ja generalnie również jestem przeciwny takiej ingerencji w treść tej historii.

ocenił(a) film na 5
Qrisu_88

msdaaaaaaaaaadddffffffffffffffffffffffffffffffffffasd

ocenił(a) film na 5
michal055

Sorry za to wcześniej jestem nowy a wracając do tematu to może pomylili ten film z kaznodzieją.

ocenił(a) film na 2
HuntMocy

Niestety to nie jest błąd Filmwebu. Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie Priesta bez Temozara i bez Beliala, ale zobaczymy. I tak pójdę na ten film. ^^

ocenił(a) film na 2
alos10

Sorry, nie doczytałam, na szczęście ma być wątek przejęcia duszy Ivana przez Beliala.