Nie lubie dawać złych recenzji, ale. TEN FILM TO KLĘSKA. Nie jest ani troche wciągający. Reklamowali go dość długo, brali do niego całkiem niezłych aktorów. Spodziewałęm się czegoś z wykopem, a wyszło im. . . TO. akcja jeśli jest to krutka, przewidywalna, bez polotu, bez zwrotów. Dużo gadania, za dużo ciemnych scenerii. Nudny i w dodatku przez większość filmu nic nie widać. 3/10 to chyba zbyt dużo, niech ma.
I up
Film naprawdę dobry w swojej klasie jako horror, akcja, fantastyka. Nie rozumiem o co chodzi innym internautom z tym filmem, że tak został nisko oceniony ? Jedynym minusem z którym się zgodzę to dużo ciemnych scenerii ale reszta jest okej. Dialogi nie są żenujące, cały czas cię coś dzieje, jest akcja a sam film to fantastyka. Czego się tutaj czepiać ? Ktoś kiedyś już powiedział, że nie ma się sensu sugerować ocenami filmów na filmweb bo są dużo zaniżone. Moja ocena 8/10 Polecam innym.
Skoro w filmie są wampiry to jest horror bo wampiry zombie itp,stwory są cechą charakterystyczną dla horroru a że więcej było fantastyki niż grozy,no cóż w końcu horror jest jednym z jej gatunków(fantastyki).W sumie całkiem przyjemnie się go obejrzało i jakoś wcale za ciemno nie było może monitory powinniście rozjaśnić?A sama akcja całkiem przyjemna choć nie przeczę chciałoby się prawdziwą ekranizację tej koreańskiej mangi obejrzeć a nie amerykańską podróbę.
No NIESTETY ja też tego gniota spory kawał obejrzałem :/
Postacie jak z dykty, niewiarygodne i sztuczne. Nieprzekonujący świat i denne -właściwie - super denne akcje cały czas.
SZCZERZE ODRADZAM! Omijać szerokim łukiem - to tak naprawdę kino klasy B, a nawet C, tylko z lepszymi efektami specjalnymi.
Poza efektami to kompletne - totalne - żenujące - szokująco puste - DNO.
Daję 2/10, na otarcie łez autorom efektów specjalnych. Reszta w tym filmie nie istnieje, a dla takich efektów nie opłaca się tracić życia - tak więc JESZCZE RAZ ODRADZAM!
Osobiście bardzo mi się spodobał, ale nie tempie nikogo bo każdy ma inny gust. Co nie znaczy, że w jakikolwiek sposób zmienię swoje.
8/10
Jak sie ogląda parszywego DVDripa, albo R5 z sieci to nic nie widać. Ale w kinie widać całkiem dużo. Po pierwsze, żadne DNO. Znalazła się banka krytyków od siedmiu boleści. Założyciel tematu ocenił WSZYSTKIE części Armii Boga na 10. Pierwszą jeszcze zrozumiem, ale wszystkie to gruba przesada. Ksiądz to film zrealizowany popranie. Nie jest to epickie arcydzieło i wiedziałem, że tak będzie, ale post-apokaliptyczna sceneria przykuwa uwagę. Podobnie jak sposób w który przedstawiony jest kościół i sami księża. Mało tego. Efekty specjalne i sceny walki są przyjemne dla oka, a nawet co mnie zdziwiło od czasu do czasu w tle coś przyjemnie zagra. Mocne 6/10. Dałbym nawet 7 gdyby nie ten cholerny wszechobecny patos, którego ostatnio w zachodnim filmie pełno.
Ksiądz to dla mnie gniot, o przewidywalnej fabule, bez polotu. Armia Boga to film dla inteligętnych ludzi, w którym fabuła rozwija się stopniowo. W Ksiądz 3D brakuje klimatu, zwrotów akcji, i tego. . . czegoś.
Niestety klęska na całej linii:/ A miałam nadzieję, że będzie to chociaż zbliżone do manhwy "Priest" ( która jest niezwykle ciekawą i wciągającą pozycją), z której to film miał czerpać fabułę. Kolejna skopana adaptacja z wersji komiksowej.
Zdecydowanie zgadzam się z piszącymi o tym ze film zawodzi na całej linii. Oczekiwałem co najmniej rozrywki, dostałem gniota z efektami czasami bardzo miernej jakości.
Wytrwałem do 3/4 filmu później przewijanka, a raczej nie często tak robię.
Ogólnie: nuda, brak polotu w akcji, aktorzy trochę jakby zmuszani do gry - 3/10
Jak zobaczyłem "krutka", to się zakrztusiłem i przestałem czytać dalej. Ah, prawie sens wypowiedzi żem wychwycił!
nie czepiaj sie takich małych szczegółów. Jak chcesz to to napisze jeszcze raz xP
Eee tam gadacie. Chciałem, pojechałem, obejrzałem, i niczego nie żałuję. Specjalnie dla tego filmu zrezygnowałem z "Piratów z Karaibów: Na Nieznanych Wodach" a szkoda mi było kasy by iść na jedno i drugie. "Ksiądz" był nawet niezły ale niepotrzebne było to całe 3D.
film porazka nie polecam fabuła bardzo zagmatwana i pasjonująca ale dla dziecka w przedszkolu... niestety straciłem godzine 20 minut mojego czasu
:(( przykro ze takie filmy wychodza na szczescie se go sciagnelem a nie bylem na nim w kinie xD
Zgadzam się w większości. Dodam jeszcze od siebie, że cały film można zrecenzować krótko słowami "o ja p***le". Prosta i przewidywalna fabuła, jest pretekstem do obijania sobie ryjów i pokazania efektów specjalnych. Generalnie, średnio rozgarnięty człowiek po 15 minutach jest w stanie przewidzieć jak się potoczy "fabuła" tego dzieła. Moja ocena dla osób, które chcą obejrzeć film dla samych efektów: 5/10, ja osobiście uważam, że od filmu powinno się wymagać nieco więcej niż od samej animacji, stąd też moja niska ocena (1/10). Według mnie po-raż-ka.