PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=254275}

Ksiądz

Priest
2011
5,9 69 tys. ocen
5,9 10 1 69434
4,3 14 krytyków
Ksiądz
powrót do forum filmu Ksiądz

Jako fan oryginalnego komiksu Min-Woo Hyunga nie znalazłem w tym filmie praktycznie
żadnych odniesień do oryginalnej fabuły oraz oryginalnego protagonisty. O ile w komiksie
fabuła skupiała się na historii Ivana który sprzedał swoją duszę diabłu by odzyskać swoją
utraconą kobietę to w filmie wszystko została całkowicie przekręcone a co najlepsze
podane w całkowicie mało zjadliwej, sztuczno-futurystycznej konwencji. Tym co najbardziej
mnie jednak dobiło to fakt ,że JEDYNYM nawiązaniem do dzieła Mina była postać 'Czarnego
Kapelusza" oraz tanio zrobione miasteczko w stylu dzikiego zachodu. Żenujący film który
sprawił ,że musiałem po raz setny odpalić Rampage by się odstresować.

ocenił(a) film na 7
Steven_Black666

Cóż współczuję ci sam też nie raz się zawiodłem na ekranizacjach choćby Ojciec Chrzestny,powieści Ludluma (Tożsamość Born'ea),czy choćby rodzimy film Ogniem i mieczem to już była całkowita profanacja książki ,chcę tylko powiedzieć że film mi się podobał i czekam na dalsze wyczyny Księdza,nie doszukiwałem się błędów logicznych tak jak inni (ostatecznie to Fantastyka)i oglądnąłem naprawdę dobre kino akcji...może nie aż tak dobre ale dobre