PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=458296}

Kwarantanna

Quarantine
2008
4,9 19 tys. ocen
4,9 10 1 18529
3,8 9 krytyków
Kwarantanna
powrót do forum filmu Kwarantanna

Choć w ostatnich latach horrory USA stoją na zaskakująco niskim poziomie, a remaki z produkcji innych krajów mówiąc wprost bardzo kiepsko wypadją, wywołują raczej uśmiech na twarzy niż strach i niepokój. Ale szczerze przyznać muszę iż oglądajać REC oraz kwarantannę lepsze wrażenie zrobił na mnie film z Hollywood - akcja szybsza, postacie lepiej zarysowani, więcej niespodziewanych i podnoszących adrenaline scen czego troszke brakowało pierwowzorowi. Dla mnie 8/10 polcam wszystkim nawet tym, którzy widzieli niedawno [REC]. Zapraszam do dyskusji

użytkownik usunięty
Ampulos

Zaraz zobaczysz dyskusje jak wszyscy na ciebie naskoczą;) ale ja popieram twoje zdanie;)

ocenił(a) film na 1
Ampulos

Podaj chociaz jeden przyklad dla ktorego ta AMERYKANSKA PODROBA miala by byc lepsza od RECa hiszpanskiego ? ok niech bedzie ze ludzie nie ogladaja tego "filmu" i daja z gory 1 wiesz dlaczego ? bo jest to plagiat ! moze nie w 100% ani nawet 60% ale ukradizony pomysl scenariusz itd z RECa i to jest powod dlaczego jest tak slaba srednia. Szczerze? widzialem tego "filmu" z 30minut i stwierdzilem ze kopia RECa przepraszam, denna kopia RECa ! a amerykanie nie maja wstydu ;] pozdro.

Speedway

nie ukradziony tylko odkupiony debilu

użytkownik usunięty
soundaddict

Może to i kopia, ale mają do tego prawo. Oglądanie filmu z nastawieniem, że jest beznadziejny i obejrzeć 30 minut, albo wcale go nie obejrzeć, a wystawić ocenę (do tego negatywną) jest po prostu żałosne. Może to jest remake, ale [REC] nie był idealny, więc można by było się doszukać plusów tego remaku w końcu jest to ulepszona (amerykańska) wersja oryginału. Jeśli ktoś jest wielkim fanem filmu [REC] to chyba ta wersja też mu się powinna podobać, ale w ogóle nie wiem po co tu pisze skoro to i tak do nikogo nie trafi...

ocenił(a) film na 8

Japońskie remaki filmów grozy zdecydowanie były kiepskie w wykonaniu amerykanó co do tego nie ma złudzeń, ale tak jak pisze np. Fanzlalka remake [Rec] udał się bardzo dobrze, nie tylko nie był gorszy od oryginału ale nawet go przewyższył. Konkrety? prosze bardzo: początek a więc wstęp do łownej akcji nie dłuży się nie miłosiernie, i tak wiadomo co ma nastąpić wiec nie widze powodu aby sztucznie wydłużać flm z tego powodu, nie zgodzę sie z opinią iż cały film to kopia oryinału, fabuła jest lekko zmieniona, niektóre sceny bardziej drastyczne i lepiej nakręcone, idzie się naprawde przestraszyć nawet jak widziałem oryginał,zdjęcia rónież kręcone "z ręki" (apropo to amerykański pomysł więc mają prawo z tego korzystać) ale bardziej szczegółowo było widać to co dziejęsie na ekranie, okrojone zbyteczne długie dialogi co do pierwowzoru, gra aktorska na przyzwoitym poziomie nie można się przyczepić co do tego,a to że głowna aktorka gdzieś od połowy filmu lata przerażona z wrzaskami na ustach to było celowe aby pokazać strach nawet tak odważnej z pozoru dziennikarki.
Nie każdemu wiadomo może podobać sie ten film, też nie jestem jakimś zagożałym fanem ale dla mnie ocena 8/10 za wykonanie jak najbardziej słuszna!!!!