PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=458296}

Kwarantanna

Quarantine
2008
4,9 19 tys. ocen
4,9 10 1 18529
3,8 9 krytyków
Kwarantanna
powrót do forum filmu Kwarantanna

Polecam, ale...

użytkownik usunięty

...oryginał produkcji Hiszpańkiej, co prawda nie oglądałem amerykańskiej wersji, ale jak znam życie, to nie to samo, i do tego spaprane.
Poza tym, rolę reporterki gra fajna aktorka.

ocenił(a) film na 1

czy to jest amerykańska wersja Rec?

po co robić drugi raz ten sam film, ktory wyszedł w tym roku i do tego hiszpanie zrobili go naprawde świetnie !!! polecam Rec

tala_89

Po to, żeby zarobić kasę. Namówić amerykanów do obejrzenia filmu niezaglojęzycznego to rzecz prawie niemożliwa, a to właśnie głównie do nich film jest skierowany. Nikt nikogo nie zmusza do oglądania amerykańskiej wersji. Śmieszą mnie te wszystkie pojękiwania, narzekania i wystawianie najniższej oceny bez oglądania filmu. Nazywanie "Kwarantanny" plagiatem to natomiast najlepszy dowód na nieznajomość znaczenia tego pojęcia, Amerykanie za prawa do filmu zapłacili, więc mieli prawo nakręcić go identycznie (i tak się zresztą stało). Jeśli ktoś oglądał "[Rec]" nie ma po co iść do kina, chyba że lubi oglądac dwa razy to samo. Jeśli jednak ktoś hiszpańskiego oryginału nie oglądał, na "Kwarantannę" spokojnie może się wybrać. Ja widziałem i oryginał, i jego amerykańską wersję, obie sa na podobnym poziomie, oba oceniam na 7/10.