PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38537}
7,2 23 tys. ocen
7,2 10 1 23450
6,2 6 krytyków
La Bamba
powrót do forum filmu La Bamba

Czy Ritchie Valens naprawde bał się latać czy to tylko w tym filmie tak było?

luklubie

Chyba naprawdę sie bał

ninja_4

Taką ciekawostke wyczytałem :
Według Lou Diamonda Phillipsa siostra Ritchiego Valensa obecna była przy kręceniu pamiętnej sceny z rzutem monetą. Nagle zaczęła szlochać, objęła Lou Diamonda Phillipsa (grał Ritchiego), mówiąc: "Dlaczego, Ritchie? Dlaczego wsiadłeś do tego samolotu?".

ninja_4

No, it was not an obsession for Ritchie. In the 1950ís flying was not as common as it is today. Everyone was a little nervous in a plane.

Pytanie było czy Ritchie bał się latać? Powyżej jest odpowiedź z oryginalnej anglojęzycznej strony Ritchiego Valensy... :)

Iwonka175

I tak gówno z tego rozumiem to jest Polska nie stany

ninja_4

No, it was not an obsession for Ritchie. In the 1950ís flying was not as common as it is today. Everyone was a little nervous in a plane.

Nie, to nie była obsesja Ritchiego. W 1950 latanie nie było tak powszechne jak dzisiaj. Każdy był trochę poddenerwowany w samolocie.

Iwonka175

dziękuje bardzo ;-)

ninja_4

Proszę :)
Z kolei gdzieś czytałam, że on naprawdę to miejsce zamienił z tym Cochranem... Nie mam pojęcia, jak naprawdę znalazł się na pokładzie samolotu...

ninja_4

"Ritchie bał się latać, od kiedy 31 stycznia 1957 roku w Pacoima, nad szkołą, do której uczęszczał, zderzyły się dwa samoloty zabijając lub raniąc kilkoro jego przyjaciół. Nie było go wtedy w szkole, gdyż uczestniczył akurat w pogrzebie swojego dziadka. Później udało mu się przezwyciężyć strach przed lataniem."
źródło http://www.miastomuzyki.pl/biografia-ritchie-valens,5727
pozdrawiam