PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=202908}

Labirynt fauna

El laberinto del fauno
2006
7,3 242 tys. ocen
7,3 10 1 241962
7,7 60 krytyków
Labirynt fauna
powrót do forum filmu Labirynt fauna

Zakończenie

ocenił(a) film na 7

Mam proźbę. Czy mógłby mi ktoś napisać jak się film kończy. Miałam płytę porysowaną i nie mogłam dokończyć. Z góry dziękuję

ocenił(a) film na 10
selena2229

SPOILER a więc okazuje się że Faun i te wszystkie bajkowe stwory to wyobraźnia Ofeli (z tym że są różne interpertacje) ona zostaje zabita przez swojego ojczyma, który parę minut później sam zostaje zabity...

ocenił(a) film na 7
Xandria

Dzięki. Nie przypuszczałam, że takie będzie zkończenie

ocenił(a) film na 9
Xandria

Z tym, że to jej wyobraźnia nie mogę się zgodzić. Tu właśnie o to chodzi, że to sprzeczna sprawa jest. Z jednej strony kapitan nie widzi fauna ale z drugiej jak wytłumaczysz, że dziewczynka wydostała się z zamkniętego i pilnowanego pokoju oraz to, że uciekła przed nim w labiryncie? Koleżance proponuję zdobyć nie porysowaną wersję filmu, obejrzeć do końca i wyrobić sobie własne zdanie na ten temat ;)

ocenił(a) film na 10
haters_gonna_hate

tak, też tak myślę, można interpretować w 2 strony, film jest dwuznaczny

ocenił(a) film na 6
Xandria

Komuniści wygrali :(

ocenił(a) film na 10
Saddam_filmweb

Heh, scenarzysta włączył tutaj politykę :D. Hiszpanię zrujnowała prawica a komuniści kojarzą się tylko z lewicą. Można by rzec, że to ukryte pragnienie o viktorii lewych-sierpowych ;].

ocenił(a) film na 10
Saddam_filmweb

Niestety, tylko w filmie. To nawet nie byli komuniści tylko REPUBLIKANIE. Zwolennicy obalonego przez Franco i Watykan legalnego rządu narodu hiszpańskiego.