PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=238728}

Lakier do włosów

Hairspray
2007
5,9 34 tys. ocen
5,9 10 1 34288
6,6 12 krytyków
Lakier do włosów
powrót do forum filmu Lakier do włosów

Pomysł na film dobry i ciekawy, ale myślę, że niewątpliwie kiepska realizacja. Próba ukazania możliwości integracji nie przez wszystkich akceptowanych w społeczeństwie ludzi w bardzo pozytywny, aczkolwiek w moim odczuciu w bardzo niegustowny sposób. Dodatkowo większość sytuacji nie miała by przełożenia w rzeczywistym świecie. Już nie powiem że otyła dziewczyna, aczkolwiek jednak niezbyt rewelacyjnie tańcząca, która przebiła się do programu telewizyjnego? Przecież otyłe kobiety np. często dobrze śpiewają - i ona też całkiem nieźle - dlaczego w filmie próbowali zademonstrować tą "równość społeczeństwa" tą właśnie drogą? Dodatkowo zupełnie nie pasowała do reszty ekipy występującej w programie, na czym bardzo straciła estetyka filmu. Jej rodzice - przystojny facet, i kobieta, którą ciężko sobie wyobrazić na atrakcyjną, nawet kiedy ważyła 3 razy mniej. A później jeszcze pocałunek na scenie tego przystojniaka z programu z ich córką. Wszystko może byłoby ok, gdyby faktycznie było u nich widać "iskry o oczach". Muzyka niby ciekawa, taką jaką lubię w musicalach, ale mało charakterystyczna - żadnego utworu z tego filmu nie zapamiętam. Mimo wszystko oceniłem ten film na 5 pkt, za pozytywne emocje, które momentami budził. Zastanawiam się jednak czy nie za wysoko.

ocenił(a) film na 5
doncamillos

Hmm. Nawet nie przeczytałem obsady przed obejrzeniem filmu. No to teraz już poznaję kto grał mamuśkę. Tym bardziej nie zrozumiały jest dla mnie dobór obsady.

ocenił(a) film na 9
doncamillos

Ah, nie macie się czego czepiać? :) Ten film należy do gatunku "Raz obejrzyj i zapomnij". Taki "zajmowacz" czasu na popołudnie... Racja, czasami był banalny, ale czasem trzeba się rozerwać. ;p

ocenił(a) film na 8
doncamillos

http://www.filmweb.pl/film/Lakier+do+w%C5%82os%C3%B3w-1988-30687
To a propos 1 zdania...