PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=772}

Las Vegas Parano

Fear and Loathing in Las Vegas
1998
7,5 171 tys. ocen
7,5 10 1 171104
7,0 41 krytyków
Las Vegas Parano
powrót do forum filmu Las Vegas Parano

film jest chory.

ocenił(a) film na 5

i tyle w tym temacie.

ocenił(a) film na 9
Webb

Dobrze że chociaż Ty jesteś zdrów, zrób doktorat i wypisz mi receptę bo mnie też coś zaczyna łapać czytając takie durnowate posty.

ocenił(a) film na 9
Webb

Chory to jest Requiem dla snu,

Polecam.Przy tam filmie las vegas parano to spacer w parku.

ocenił(a) film na 9
helsinger

Albo Trainspotting, brrrrr.

ocenił(a) film na 9
falkuu

Wiesz Trainspotting jeszce jest zabawny i ujdzie go oglądać ale Requiem to już jakaś przesada.
Powinni go puszczać w szkołach by pokazać do czego prowadzą dragi.

ocenił(a) film na 9
helsinger

Do czego prowadzą psychotropy i dawanie sobie w żyłę.
Bo psychodeliki to zupełnie inna bajka, ale tłumacz ślepemu różnicę pomiędzy zebrą a diabłem tasmańskim :)

Trainspotting oglądałem rano, żałuję bo śniadanie ani obiad nie przeszły przez gardło po tym jak zobaczyłem co przeżywał ten gość na głodzie, ohyda...

ocenił(a) film na 9
falkuu

Każdy lubi bawić sie przy czymś innym.Kiedyś brałem dragi i to w dużych ilościach ale nigdy nawet nie pomyślałem żeby brać w żyłe tak jak moi znajomi uważam to za dno tatalne.

ocenił(a) film na 8
helsinger

Malowani psychonauci, obejrzeli film i się zorali lol. Co z waszą otwartością umysłu? :D

ocenił(a) film na 9
stonedfish

Psychonauta? Dzięki +1 ;)

ocenił(a) film na 9
stonedfish

No i co w związku z tym.

ocenił(a) film na 8
helsinger

co z czym?

ocenił(a) film na 9
stonedfish

Z niczym.

ocenił(a) film na 9
helsinger

Brak jakiegokolwiek szacunku do własnego ciała, szczęście że nikogo takiego nie znam.
Ja uczę się od Terrence'a McKenny, gość jest szanowanym profesorem i wykłada m.in. filozofię.
Polecam obejrzeć kilka wykładów, posłuchać co on mówi, np. po zjedzeniu 4 meksykańskich grzybów siada w ciemnym pomieszczeniu z dala od ludzi i myśli przez 8h.
To jest coś niesamowitego, zachęcam do posłuchania kilku wykładów :)

ocenił(a) film na 9
falkuu

Wiem o co chodzi.
Jest też książka o psychiatrze który leczy uzależnienia i żeby lepiej zrozumieć ten świat i co ludzie odczuwają sam bierze i opisuje swe odczucia i spostrzeżenia.

ocenił(a) film na 9
helsinger

A słyszałeś o jego magicznym ogrodzie?
McKenna sadzi: Szałwię wieszczą, rośliny zawierające DMT (najpotężniejszy psychodelik znany ludzkości, produkowany przez ludzki mózg w trakcie snu i w trakcie śmierci w bardzo ale to bardzo śladowych ilościach), kaktusy z meskaliną, grzybki meksykańskie oraz trufle holenderskie no i oczywiście marihuane. Wszystko, ale to wszystko jest darem od stwórcy, każda z tych naturalnych roślin.
Napomnę że flaszki nie rosną na drzewach.
Pozdro ;)

ocenił(a) film na 9
falkuu

Wiekszość współczesnych dragów powstało przez przypadek.
Mdma był psychotropem na depresje kiedyś sprzedawane nawet w aptece na recepte,LSD z kaktusa,PCP stosowany jako znieczulenie.

Również pozdro ;)

ocenił(a) film na 8
helsinger

Ziomek, jak nie masz pojęcia o czym piszesz to wypadałoby przynajmniej sprawdzić wikipedię, bo klepiesz takie bzdury że ręce opadają. MDMA na reseptę, LSD z kaktusów (!!), no ręce opadają.

ocenił(a) film na 9
stonedfish

Mdma czyli tablety na początku były lekiem anty depresyjnym stosowane w psychterapi w powszechnym użyciu ale że ludzie brali tego za dużo bo była od tego niezła jazda zdelegalizowali.
Co do LSD (Dietyloamid kwasu D-lizergowego) pochodna kwasu lizergowego może przesadziłem z tym kaktusem ale tak mi sie wydawało że substancja psychoaktywna pierwotnie pochodziła z pewnego gatunku kaktusa a potem została przetworzona w obecna postać.

Chodzi mi o to że większość współczesnych prochów została odkryta przez przypadek i począdkowo miały zupełnie inne zastosowanie niz obecnie.

ocenił(a) film na 9
helsinger

lsd, meskalina i jakiś jeszcze psychodelik (tylko nie pamiętam teraz nazwy) mają tolerancję krzyżową, być może stąd wzięła się Twoja wypowiedź o lsd z kaktusa.

ocenił(a) film na 9
falkuu

I nie myl proszę prochów z psychodelikami bo to naprawdę zupełnie inna książka i powinieneś o tym wiedzieć.
Od psychodelików się nie uzależnisz, a od psychotropów uzależniasz się błyskawicznie, np. mefedron, o którym nie chcę się wypowiadać z tegoż oto powodu, iż zostawił on w mojej głowie i moim życiu spory bajzel który sprzątam do tej pory.
A lsd? Ile ludzi zmarło na skutek przedawkowania LSD? Psylocybiny czy meskaliny? O meskalinie wiem akurat niewiele, ale skoro jest zaliczana do psychodelików to z pewnością nikt nie zmarł.

Apropo dragów na receptę, Bayer który teraz sprzedaje aspirynę jeszcze w XX wieku sprzedawał kokainę na receptę. Z tym że jest to jeden z najdroższych psychotropów, a dlaczego? Bo jest naturalny, i 100 razy mniej szkodliwy o pieprzonej trutki na szczury jaką jest mefedron.

ocenił(a) film na 9
falkuu

Dobrze mówisz.Jesteś jak encyklopedia medyczna ;)
Każdy który coś bierze i nie wazne jakie ma silne działanie czy to trawa czy lsd powinien choć troche o tym poczytać nie jako zainteresowanie gradami ale powinien wiedzieć co w ogóle bierze i jakie ma działanie i skutki.

Od lsd nikt nie umarł no chyba ze zje całą pocztówke.

ocenił(a) film na 10
falkuu

Takie tam małe sprostowania :
''wykłada m.in. filozofię'' ,''McKenna sadzi...'' - yyy Mckenna nie żyje od 2000r...
''po zjedzeniu 4 meksykańskich grzybów''- raczej chodziło Ci o 4 gramy : )

pozdro : >