PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7892}
5,7 6,2 tys. ocen
5,7 10 1 6158
6,6 10 krytyków
Last Days
powrót do forum filmu Last Days

wczoraj obejrzalem ten film i musze stwierdzic ze zrobil na mnie bardzo duze wrazenie, podobal mi sie strasznie...mowicie ze nudny...owszem rezyser w niektorych momentach byc moze przesadzil z dlugoscia pokazywania jednego statycznego obrazu ale tylko w jedenej scenie odnioslem takie wrazenie ze za dlugo cos pokazuje:) jak dla mnie film 10/10 wchodze na Filmweba i co widze? 1000komentarzy negatywnych i moze 3 pozytywne...szok...to Wy niezrozumieliscie filmu czy tez ja mam tak spaczony gust?;)

ps. nie traktujcie tego filmu jako obrazu o Kurcie Cobainie ale jako film o samotnosci i niezrozumieniu przez swiat...

pzdr

ocenił(a) film na 10
RocknRoll

Przed pokazem "Last Days" na którym byłem, pewien krytyk słusznie zauważył, że jeśli ten film trafi choćby do 1/3 oglądających to będzie sukces. Tak więc nie masz się co martwić o swój gust bo, nawet jeśli jesteśmy w mniejszości, to nie jesteśmy sami :)

RocknRoll

A mi się też podobał. Obejrzałem go wieczorem z 4 osobami, tzn. skończyłem sam bo dwie wyszły a jedna zasnęła. A ja nawet nie zmrużyłem oka i daję dla "Last days" zasłużoną 9

ocenił(a) film na 7
RocknRoll

nie masz spaczonego gustu! mi też się podobał ten film (;
film świetny. piękne jest to, że Van Sant w żadnej scenie nie pokazał wprost, że wszyscy oni są na prochach [ Blake i jego przyjaciele ].

ocenił(a) film na 8
pop_kultura

mi też się podobał.. ja oglądałem go na promie, gdzie setka ludzi nie wiedziała co się dzieje
ale po seansie stwierdziłem, że film nie był wcale taki nudny
a muzyczka była super

immanuel

Mi też się strasznie podobał...Po kiepskich renzjach spodziewałem sie filmu gorszego,oglądnełem i zobaczyłem w nim obraz całkowicie indywidualny,piekne zdjęcia,świetna muzyka...i samotność, przytłaczająca w każdej minucie filmu, a ja nwet na pare sekund nie zamknełem oczu.

ocenił(a) film na 10
Edward_Nozycoreki

Kiepskich recenzjach?
Ja czytalem tylko pozytywne...A już wyjątkowo Last Days wychwalał Film.

użytkownik usunięty
Pawian

film o samotności..i niezrozumieniu...no ok. kurt był wrażliwy i rozczulał się nad sobą. a czemu nie poświęcił się córce? w ogóle pasozyt taki. wielką łaskę robi. miał wysokie mniemanie o sobie chyba. ludzie do niego lgnęli a on uciekał. samotność? jak zwiewał od innych? BARDZO PROSZĘ o wypisanie konkretnie w punktach dlaczego warto obejrzec ten film. o, dlaczego?

ocenił(a) film na 10

ze co do cholery?pasozyt?wysokie mniemanie?prosze cie zamilcz bo wypisujesz takie glupoty ze sie krew gotuje.

RocknRoll

ha zgadzam sie z toba w 100 % ..i mimo ze jestem fundamentalnym fanem nirvany to nietraktowalem tego nigdy jako tribute dla niej.

ja podziwiam gusa.. bo tzreba miec jaja zeby w jego sytuacji wypuscic film ktory wiadomo zgory ze sie niespodoba 99,9% publicznosci...