PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=475892}

Latawce

Kites
2010
6,9 3,2 tys. ocen
6,9 10 1 3240
Latawce
powrót do forum filmu Latawce

... zakochane twarze w pretensjonalnej intrydze, która nie pozwala im się barabarować przez dłuższy czas. Wszystko z odrobiną charakterystycznego dla Bollywood kiczu. Ale ponieważ jest to troszkę koprodukcja, wygląda trochę lepiej niż reszta dziadowego hinduskiego kina.

Najbardziej irytują sztuczne spojrzenia i pozerstwo (klata głównego bohatera w dżungli). Masakra, aż się chce wymiotować na filmowo.

Piotrek4

Najbardziej irytują egzaltowane wypowiedzi o wspaniałości tego filmu, rzekomej wielkiej miłości i ocena na filwebie

ocenił(a) film na 4
Piotrek4

O nie! Dopóki kręcą sobie te filmy na własnym podwórku to można to uznać za egzotykę możliwą do obejrzenia raz na kilka lat ale skrajnie niebezpieczne są próby ekspansji tego owego w inne rejony świata, grożące nieodwracalnym skażeniem inszych kultur shitowych uff

ocenił(a) film na 4
Ketrid2_

Hmm, jestem bardzo zaskoczony, że w ogole sa osoby mające podobne zdanie do mojego, bo myślałem, że - z tym wszystkich co obejrzeli ten film - będę rodzynkiem.

Żeby jednak nie było, powtórzę raz jeszcze. Ten film nie jest zły, 4/10 to nie jest tragiczna ocena. Chodzi tylko o ten kicz, szpan i sztuczność.

ocenił(a) film na 7
Piotrek4

Po części się zgadzam. Dużo tu kiczu, jednak nie zgadzam się, że cały Bollywood to dziadostwo. Jest bardzo dużo hinduskich dobrych dramatów, kryminałów i thrillerów, gdzie nie wsadzają na siłę tańczenia czy scen w stylu goła klata bohatera.