PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=568580}

Laura

2010
6,5 3,5 tys. ocen
6,5 10 1 3544
Laura
powrót do forum filmu Laura

Zakoncznie ..

użytkownik usunięty

film ogólnie mi się podobał, jednak zdziwił mnie fakt, ze Zbyszek po spędzeniu około tygodnia pod ziemia był w stanie od razu iść do córki.. ze nie wzięli go na żadne badania itp.

rozumiem, miłość do córki była silniejsza, ale po tak długim czasie spędzonym bez picia i jedzenia, po prostu powinien nie być w stanie tam pójść ..

ocenił(a) film na 8

dokładnie nad tym samym się zastanawiałam dlatego też uważam że film nie jest do końca dopracowany pod względem szczegółów. historia mnie zaciekawiła i polecam dla osób które nie zagłębiają się w detale filmu :P

ocenił(a) film na 5

Zgadzam się. W ostatniej scenie twórcy zbyt patetycznie chcieli podejść do sprawy, zapominając o zdrowym rozsądku. Film wystarczająco chwytał za serca, by doprawiać go takimi mdłymi scenami. Tak samo nie rozumiem motywu z górnikiem, za którym to bohater wszedł do tunelu. Czy to nie była przesada?
Poza tym, historia na pewno warta zobaczenia, ale realizacje widziałabym nieco inaczej.

jesse89

co do motywu z górnikiem, to mi się wydaje , że był to duch.

himeraish

Wiecie. Uważam, że należałoby myśleć, iż widok taty jest jedynie projekcją myślową, wytworem wyobraźni dziewczynki. Poprzez silne przywiązanie jest to przecież możliwe do osiągnięcia więc nie widzę żadnego przegięcia w tej scenie. Obrazów (czy to filmowych czy innych) nie należy oglądać nakładając nań sztywne ramy. Gdzieś czasem jest pozostawione miejsce na wyobraźnię, domyślność i refleksję widza.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
zdrojek

dokładnie wyrazłeś moje zdanie! Ja tę scenę potraktowałam dokładnie tak jak piszesz.

ocenił(a) film na 9
himeraish

bo to był duch! ...