PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=439908}
5,9 305 tys. ocen
5,9 10 1 305023
5,1 39 krytyków
Lejdis
powrót do forum filmu Lejdis

którejś bohaterki,traciłem ochote na dalsze oglądanie tego filmu! To tak jak brak "jedynki" w uzębięniu. Przez co nie bardzo mi przypadł do gustu ten film... Zdecydowanie za długi i za dużo wątków... Łatwo się pogubić w tym wszystkim. Były śmieszne i oryginalne dowcipy, ale jednak poniżej - moich - oczekiwań.

ocenił(a) film na 4
Michal1982

W zupełności się zgadzam. Dla mnie ten film jest żenujący, prawie w każdym momencie.

tercc

Nabierzcie dystansu do siebie, odstawcie flaszkę i odtwarzajcie w kółko "Pana Tadeusza" skoro chcecie poprawną polszczyznę szlachetni kawalerowie. Może wtedy dostrzegą wielmożni panowie sens tworzenia takich filmów i tego, jakie wartości on przekazuje.

ocenił(a) film na 3
Bosniak

Ten film, realizowano z zamysłem dużej widowni i sukcesu kasowego. Do kin chodzą zazwyczaj młodzi ludzie w wieku 15-35 lat. Właśnie z tej grupy, nastolatki są podatne na wszelkie wzorce płynące z filmów, zwłaszcza na wulgaryzmy, więc jeśli oni widzą, że bohaterki "Fajnego" filmu klną rownie ostro jak w filmie "Psy", to nie mają później najmniejszych oporów,, by używać takich słów na ulicy do przypadkowych ludzi, w sklepie do pracowników, baaa... a nawet w szkołach do nauczycieli, czy rówieśników.
Ja może i mam dystans do używania wulgaryzmów w filmach, ale statystyczny nastolatek i nie tylko, jest podatny na wszelkie manipulacje i wzorce płynące z współczesnych filmów :]

ocenił(a) film na 2
Michal1982

Odnośnie przekleństw zgodzę się-raziły, zgodzę się.
Hahahha najbardziej zszokowało mnie to co autor tematu napisał,że się pogubił- no powiem ci,że film absolutnie nie był zawikłany, więc nie rozumiem jak można się zaplątać. Proponuję film ,,Babel'', ,,Amores Perros'' czy ,,21 gramów''-świetne filmy, jeśli będziesz uważny to się nie zaplątasz.

ocenił(a) film na 3
xxxyyxx

Obejrz film Memento i się nie zaplątaj :)

ocenił(a) film na 5
furcio

Ja jednak polecam filmy Lyncha :) Tam to dopiero wszystko ogarnąć to sztuka.

ocenił(a) film na 7
xxxyyxx

cóż z tymi przekleństwami to się zgadzam/niepotrzebne były moim zdaniem ale to kwestia gustu lub środowiska/

muszę przyznać że zaskoczyła mnie na plus p.Kuna rewelacyjnie zagrała =pierwsza klasa!!!!!!!!
reszta dziewczyn tez grała bdb!
ogólnie film jest ok choć jak na komedie nie śmiałam się zbyt często
(2-3 razy?)

podsumowując waham się miedzy 6-7/10
hmmm

ocenił(a) film na 6
Michal1982

Zgadzam się. Zdecydowanie za dużo przekleństw. Nie mówię, że nie powinno ich być wcalem, tylko, że tu było ich więcej niż w filmie sensacyjnym. Najgorsze jest to, że oglądałem w towarzystwie i jak tylko pojawiło się przekleństwo, to był śmiech. Żenada. Aczkolwiek sam film nie jest zły.