(Artykuł nie zdradza wprost fabuły jednak lekko naprowadza na możliwe zakończenie filmu)
Film ten na swój sposób ukazuje połączenie horroru z sci-fi. Niskie oceny to jakaś pomyłka a wnioskuje to po tym ,że film ma większość rzeczy dopracowanych do
perfekcji. Dodatkowo posiada świetne aktorstwo dobrą klimatyczną oprawę audio i świetne efekty specjalne. Osobiście mam niedosyt, szczególnie po zakończeniu które dla każdego będzie tematem do przemyśleń i poświęceniu chociaż paru chwil nad rozmyśleniem tego "Dlaczego ?" Osobiście mam nadzieję ,że twórcy już myślą nad drugą częścią bo temat nie został należycie wyczerpany.
Ten film to obraza dla człowieka myślącego homo sapiens. Jedyny plus jest taki, że nie jest nudny.
Czy ja wiem... Film według mnie stoi na dość wysokim poziomie i raczej nie może się równać z innymi filmami tego pokroju ostatnich lat. (Nie licząc grawitacji, marsjanina czy Interstellar.)
wg mnie prometeusz i obcy przymierze są dużo lepsze. marsjanin i grawitacja tez są ok, ale nie life. to straszny film, straszny z głupoty.
Nie będę się z tobą kłócił bo to twoja opinia ale możesz podać mi przykład takiej głupoty ? Chodzi tu o podejście twórców do widza czy ogólny poziom filmu ?
chodzi mi o brak inteligencji głównych bohaterów. kompletny nonsens. poza tym jak stwór mógł dostać się przez silnik do stacji? to jest szczyt debilizmu. jeśli takie coś występuje w filmie to jest od razu 5 ocen w dół.
Faktycznie jeśli chodzi o inteligencje bohaterów to jest ona... może nie na najwyższym poziomie (ale jeżeli zaliczymy film do kategorii horroru to jest w normie albo nawet ponad przeciętna :D ). A z dostaniem się kosmity po przez silnik do stacji nie byłoby możliwe przy jego ówczesnych gabarytach. Jednak gdyby był on mniejszy to może miałby szanse jednak to tylko gdybania. Przytoczone przez Ciebie argumenty faktycznie lekko deklasują life jednak dla mnie to nadal dość przyzwoite kino ale to tylko moja opinia.
film był ciekawy, nie powiem że nie, bo nie nudziłem się ani chwili i to jest największy plus. Z tym 3 to może przesadziłem bo byłem aż zły.
Rozumiem, najważniejsze żeby każdy widz miał swoją opinie i swoje zdanie na temat danego filmu. Ja akurat takie filmy lubię bo tematyka kosmosu/lotów w kosmos mnie bardzo interesuje a niestety filmów o takiej tematyce jest niestety mało. Dlatego też film ten bardzo mi się spodobał bo jest on (pomijając możliwość życia tego organizmu i scen z nim związanych :) ) dość realistyczny :P