PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=426598}

Liga Sprawiedliwości

Justice League
2017
6,0 102 tys. ocen
6,0 10 1 102108
4,4 63 krytyków
Liga Sprawiedliwości
powrót do forum filmu Liga Sprawiedliwości

Darkseid

ocenił(a) film na 7

już jest oficjalnie potwierdzone że Darkseid sie pojawi czy jeszcze nie ? MI się wydaje że będzie , owszem powalczą z nim ale nie będzie głownym zagrożeniem filmu i da o sobie znać w drugiej częsci Ligi. Takie coś mam wrażenie nas czeka. O ile go wgl użyją bo jeszcze w sumie nic nie wiadomo może wrogiem zrobią Pingwina na sterydach a ja to filozofuje o Darkseidzie. Kto wie . . .

mordarg

W pierwszej części będzie potyczka ze Steppenemwolfem.

mordarg

Może pojawi się co najwyżej jakieś wspomnienie o nim albo krótkie ujęcie. DC nie ma jeszcze nawet wybranego do tej roli aktora.

ocenił(a) film na 7
Pallantides

Ciekawi mnie jak skontrastują go do Thanosa. Było nie było panowie są podobni ( wiadomo thanos zgapiony ) Darkseid był zawsze bardziej dostojny, tajemniczny owiany mrokiem w przeciwieńswtwie do Thanosa który był po prostu kosmicznym brutalem . Uber fajtterem który nie na darmo miał przydomek 'szalony'. Ciekawe jak tego darkseida oddadza w tym uniwersum. Byle tez nie był zbyt milczącą kupą dymu która tylko groźnie wygląda liczę na jakąś głębię. Z resztą już Steppenwolf bedzie taka wersją 'Demo' ;)

ocenił(a) film na 8
mordarg

Myślę że po prostu Darkseida pokażą jako postać realną - kogoś kto naprawdę niszczył światy i zabił dziesiątki miliardów istnień. Thanos będzie bardziej umowny, bardziej pod dzieci.

mordarg

Najlepsze określenie Darkseida to taki Stalin na sterydach, najpierw upokorzyć i poniżyć a na końcu zabić i mam nadzieję że go jako takiego ukarzą :) Steppenwolf zawsze był takim "wściekłym psem" Darkseida, najpierw gryzł, później myślał nad skutkami.

ocenił(a) film na 7
Pallantides

To jak Jeżow u Stalina ;)

mordarg

Właśnie :)