PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=426598}

Liga Sprawiedliwości

Justice League
2017
6,0 102 tys. ocen
6,0 10 1 102108
4,4 63 krytyków
Liga Sprawiedliwości
powrót do forum filmu Liga Sprawiedliwości

Wiecie może czy ktoś z nich będzie w 1 albo 2 JL?

wojtaszielony18

Flash w 1 części Lantern też ale bardziej na 2 część

ocenił(a) film na 4
LordVader345

ale bez Arrowa? szkoda, mój ulubiony :D

wojtaszielony18

Ale Zielonką zostanie John Stewart :P

ocenił(a) film na 7
wojtaszielony18

Fajnie by było jakby Flasha i Arrowa(o ile by był) zagrali aktorzy z ich seriali.

ocenił(a) film na 1
danii20

Ale nie zagrają niestety. Flasha już obsadzili, a o Strzale wciąż cisza. Bardziej wolałbym Manhuntera i Sokolicę. Arrow pasuje mi do Ligi jak Hawkeye do Avengers...

ocenił(a) film na 7
mareczekp2

tez uważam, że Arrow jest niepotrzebny. Jeden bohater bez supermocy wystarczy, Marsjanin lepiej by dopełniał tę dryżunę.

ocenił(a) film na 1
braindead138

Z tym że w filmach nie będzie bohaterów którzy są w serialach, a Manhunter jest w Supergirl. To jest dość problematyczne, ciężko będzie im coś takiego przeskoczyć, chyba że zabiją w serialu jednego z najpotężniejszych bohaterów DC.

ocenił(a) film na 7
mareczekp2

dlaczego w filmach ma nie być bohaterów z seriali? W końcu ma być Flash w filmie.

ocenił(a) film na 1
braindead138

W przeciwieństwie do Marvela DC robi oddzielne uniwersum. Seriale i filmy nie mają ze sobą nic wspólnego. Biorąc na przykład Arrowa, w serialu zabili Deadshota i Katanę i teraz będą w Suicide Squad. Z Flashem to ciężka sprawa bo serial ma świetną oglądalność, ale do filmu jeszcze ponad 2 lata więc może i zamkną serial na 4/5 sezonie. Nie mam bladego pojęcia :)

ocenił(a) film na 7
braindead138

Od 2011 Marsjanin stał się mało znacząca postacią komiksową, dlatego też w DCEU się raczej na pewno nie pojawi (można by rzec, że DC wyrzuciło tę postać do kosza). Jego miejsce zajął Cyborg (dawniej członek Teen Titans), który doczeka się filmowego wcielenia (Ray Fisher) i zadebiutuje w "BvS:DoJ", powróci w "JL:one" i będzie miał własny solowy film.

ocenił(a) film na 6
mareczekp2

Przecież Flash będzie na bank, gdyż jest na plakacie, który został wypuszczony dzisiaj w nocy promującym Justice League.
Mimo że nie oglądam Flasha to mogliby jednak tak zrobić że to aktor z serialu go zagrałby w Justice League - w końcu nie każdy superbohater musi dostać swój własny film, a byłoby to fajne połączenie serialu z filmem i pokazanie, że całe uniwersum DC stoi na jednym froncie.
Poza tym co by było gdyby się okazało że serialowy aktor grający rolę serialowego Flasha (czy też inną postać) okazałby się lepszy bądź popularniejszy wśród fanów niż jego kinowa wersja.

ocenił(a) film na 7
koczywos

Jak już to JEST na bank :D

Jakby się kto pytał to Ezra Miller w stroju Flasha będzie wyglądał właśnie tak:
* [ http://www.cosmicbooknews.com/sites/default/files//photo_21.jpg ]
* [ https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfl1/v/t1.0-9/s720x720/12509173_101 7874851605994_3006687516855206019_n.png?oh=1e501a59abbfb72a8c20d360a4d5c96c&oe=5 7381487 ]
* [ https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/12573908_101737722832 2423_7519781478949011103_n.png?oh=2c97699a0b5757cc98ce9fbd44db60a5&oe=57055679 ]

wojtaszielony18

Jak już pisałem w innym poście Snyder robi swoje uniwersum nie trzymając się żadnych standardów, a co ca tym idzie nie będzie Arrowa a i GL będzie być może na chwilę w 2 części ale to i tak też nie wiadomo. Według mnie Marsjanin powinien być, mogli by ostatecznie dokoptować tego cyborga jak już go muszą na siłę wciskać. O sokolicy myślę że można zapomnieć bo już producent stwierdził że jest za dużo postaci, błędnie bo w JL jest dużo postaci i o to właśnie choodzi, ale widzę że Snydera przerosło tworzenie JL nawet na podstawowym poziomie a co dopiero z wieloma postaciami. Oczywiście Ci co pieją nad Snyderem bo nie mogą przyznać się do błędnej oceny jego pracy na początku BvS, będą głusi na krytykę, ale to ich problem.

wojtaszielony18

trochę mnie dziwi ta dyskusja, flash jest wymieniony że będzie, Nigdy nie dają serialowych aktorów do filmów więc to też daremne.

Co do Arrow-a dołączył w każdym uniwersum DC do JL wtedy gdy robiła się bez granic.
Cyborg w kilko uniwersum nie był dzieciakiem, w dwóch składał drużynę. Więc też nie widzą powodu do narzekania skoro nawet nie wiemy jak będzie przedstawiony.
GL jest problem bo choć w kilku uniwersum komiksowych był jednym z "siódemki wspaniałych" to za każdym razem był kto inny pod maską.

Co do problemu z wprowadzani nowych bohaterów to tylko zależy od ilości filmów. DC to nie Marvel tu nie leci cała grupa na jednego wroga. Można zawsze robić mieszankę w kolejnym filmie. i zawsze będzie choć częściowo zachowany kanon.