PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=426598}

Liga Sprawiedliwości

Justice League
2017
6,0 102 tys. ocen
6,0 10 1 102097
4,4 63 krytyków
Liga Sprawiedliwości
powrót do forum filmu Liga Sprawiedliwości

Bardzo lubię filmy i DC i Marvela jednak oglądając teraz zwiastun Ligi Sprawiedliwości i będąc po seansie WW stwierdzam, że Avengersi nie mieliby najmniejszych szans z Ligą. Co o tym myślicie? Kto z kim jakie ma szanse? :) Chętnie poczytam Wasze opinie :) Pozdrawiam.

donaa

To zależy od składu obydwu ekip. Uważam , że Liga ma bardzo mocny skład , gdzie właściwie tylko Batman jest człowiekiem.
Superman = Bóg , Wonder Woman = pół bogini pół amazonka , córka Zeusa , Flash = metaczłowiek , demon prędkości , Green Latern = między gwiezdny korpus , do tego posiada bardzo potężną broń czyli pierścień , Aquaman = Bóg mórz i oceanów , Cyborg = również meta z niezłym arsenałem broni , jeżeli bierzemy pod uwagę Sokolicę lub Marsjanina to również są to mega mocne postacie , szczególnie Marsjanin , który według mnie jest na równi z Supkiem. Do tego dochodzi Batman , człowiek bo człowiek ale taktyka , strategia i ogólne zaopatrzenie (bazy , gadżety , pojazdy) to jego działka , Plastic man = taki odpowiednik Mr. Fantastica , rozciągliwy jak guma , bardzo sprawny z mega refleksem.

U Avengersów : Hulk = fizycznie dorównuje Supkowi , może ma mniejszy wachlarz cech bojowych ale jest mega potężny i jest w stanie kruszyć planety , Scarlet Witch - jedna z najpotężniejszych postaci w całym uniwersum, Superman miałby problemy , Iron man = coś w podobie do Cyborga i Batmana , duży arsenał broni , wiedza , taktyka i ogólne zaopatrzenie , Cap i Bucky = żółnierze po ultrakoksie , są o wiele silniejsi od zwykłych ludzi , szybsi i sprawniejsi , szybciej się regenerują , w walce przydałoby się ich doświadczenie bojowe, Vision = podobnie jak SW potężna i bardzo inteligentna istota , Sokole oko / Czarna Wdowa / Falcon = ludzie bez super mocy , jednak przeszkoleni w boju i doświadczeni w walce , Black Panther = on zawsze kojarzył mi się z mistycyzmem poprzez ten pierścień , do tego kostium z adamantium , na pewno bardzo groźny i świetnie wyszkolony , Spiderman = Bardzo silny fizycznie , sprawny i szybki , bardzo niewygodny przeciwnik dla Ligi , Antman = Tak samo jak Spidi bardzo niewygodny w walce , może się zmniejszać czy też powiększyć , Warmachine = to samo co u Tonyego mniej więcej.

Tak jak wspomniałem wyżej; Wszystko zależy od tego ,kto aktualnie znajdowałby się w danej ekipie. Zależy też czy masz na myśli zespół z pierwszego filmu "Avengers" czy też może drugiego , albo po prostu ogólnie zastanawiasz się , który team byłby silniejszy.
biorąc pod uwagę komiksy , kolektyw postaci jest duży i ciężko stwierdzić. Ja jednak stawiałbym bardziej na Ligę , ale to moja osobista ocena.

ocenił(a) film na 6
Cannibal3

Black Panter ma strój z vibranium nie adamantium.

donaa

Te same filmowe składy? Avengers nie mają szans. Komiksowe składy to całkiem inna bajka.

W sumie to nawet jeśli chodzi o filmy to bym poczekał. Może będzie coś z World War Hulk w Infinity War, albo Thor przejmie moc po tacie. Wtedy to Liga nie ma najmniejszych szans.