PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=426598}

Liga Sprawiedliwości

Justice League
2017
6,0 102 tys. ocen
6,0 10 1 102108
4,4 63 krytyków
Liga Sprawiedliwości
powrót do forum filmu Liga Sprawiedliwości

Wiem,ze ten temat byl juz wczesniej ale pomyslalem aby zaczac jeszcze raz gdybac kto by pasowal do jakiej roli choc wiadomo,ze w filmie beda inni.

Założyciele:
SUPERMAN - Henry Cavill
BATMAN - Jim Caviezel
WONDER WOMAN - Maggie Q
GREEN LANTERN - Alexander Skarsgard
FLASH - Jensen Ackles
MARTIAN MANHUNTER - Idris Elba
AQUAMAN - Jason Momoa

inni:
CAPTAIN MARVEL lub NIGHTWING - Tom Welling (fajnie jakby dostal maly epizod)
HAWKGIRL - Natalie Dormer
HAWKMAN - Karl Urban
Dr.FATE - Hugo Weaving
ZATANNA - Amber Heard
RED TORNADO - Paul Bettany

Wrogowie:
VANDAL SAVAGE - Stephen Lang
DARKSEID - Manu Bennett
LEX LUTHOR - Vin Diesel
BLACK ADAM - Dwayne Johnson

Oczywiscie za duzo postaci nie bedzie w filmie ale mogliby ich pokazac w malych epizodach
np. w kolejnych czesciach, jesli takie beda.

ocenił(a) film na 6
Adan69

Superman - Henry Cavill
Batman - Ben Affleck
Wonder Woman - Gal Gadot
Cyborg - Ray Fisher
Aquaman - Jason Momoa
Flash - Ryan Gosling , Hayden Christensen , Chris Pine
Green Lantern(Hal Jordan) - Jensen Ackles
Green Lantern(John Stewart) - Terry Crews
Black Canary - Amber Heard
Lex Luthor - Jesse Eisenberg
Joker - Adrien Brody , Ethan Hawke
Darkseid - Dwayne Johnson
Brainiac - Joaquin Phoenix , Benedict Cumberbatch
Black Mask - Jim Caveziel , Eric Bana , Richard Armitage
Riddler - Jude Law , Edward Norton
Metallo - Callan Mulvey
Poison Ivy - Gemma Arterton
Catwoman - Emily Blunt
Deadshot - Scott Adkins , Norman Reedus
Hush - Karl Urban
James Gordon - Bryan Cranston
Zatanna - Odette Annable
Madd Hatter(Szalony Kapelusznik) - Simon Pegg

Tomas505

Naprawde akceptujesz Bena Afflecka jako Batmana ?
Podoba mi sie Odette Annable jako Zatanna trafiles lepiej niz ja !

ocenił(a) film na 6
Adan69

Tak.Nie widzę w tym wyborze żadnych kontrowersji.

ocenił(a) film na 7
Tomas505

Ciekawe wybory, i myślę, że całkiem trafne.

ocenił(a) film na 6
DarthDream

Hmm.. Też tak myślę choć połowy z tej listy to nawet nie zobaczymy...Black Mask czy Riddler powinni się pojawić.Nie chcę za to kolejny raz Jokera.Powinni skupić się na takich postaciach , których nie widzieliśmy wcześniej.

ocenił(a) film na 5
Adan69

Mnie właśnie przeszła taka myśl, że Batmana mógłby zagrać Vin Diesel: jest postawny, kostium leżałby na nim idealnie, jego głos to miazga, bardziej męskiego nie da się już mieć, tylko że znowu średnio pasuje do roli Bruce'a Wayne'a, trochę ma urodę uliczną, a nikt nie kupiłby go jako genialnego strategia i detektywa, no i już ma kontrakt na dwie role z Marvelem:)
Tak z innych kandydatow zdecydowanie Karl Urban - jeden z moich ulubionych aktorów, postawny, wysoki 185cm wzrostu, więc tylko 5 cm niższy od Afflecka, no i potrafi grać. Dziwię się, że jeszcze żadna ekipa nie wzięła go ppd swoje skrzydła, ani DC ani Marvel.
Gal Gadot jako WW to najgorsza decyzja castingowa w historii filmów komiksowych, więc ją chyba każdy chce zmienić, Jaimie Alexander była brana pod uwagę do tej roli, jest postawna, nie ma figury modelki, wygląda świetnie w zbroi, co pokazała w Thorze, ale właśnie stamtąd jest znana i ciężko byłoby to jakoś połączyć.

Frieza

Masz racje Vin Diesel nie pasuje do bycia Brucem Waynem, ale chetnie bym go zobaczyl jako Lex Luthor, chcacy zabic Supermena.
Jim Caviezel albo Karl Urban , tylko oni wg. mnie pasuja do roli bogatego pleyboya jak i maja odpowiedni glos i wymiary do bycia Batmanem.
Affleck dostal ta role chyba tylko dlatego,ze ma znane nazwisko, innego wytlumaczenia nie widze.

Co do WW to widzialbym tylko Maggie Q. Ma odpowiednia urode, pasujaca do ksiezniczki Amazonek, potrafi grac , dobrze wygladalaby w kostiumie i przede wszystkim potrafi walczyc, co udowodnila rola w Nikicie.

Kogo by nie wybrali do grania w JL i tak ludzie bedza szli do kina na ten fil jak i na inne.

ocenił(a) film na 5
Adan69

Maggie Q? No proszę Cię, przecież ona jest jeszcze niższa i sczuplejsza niż Gal Gadot, a jej hawajski typ urody zupełnie nie pasuje do roli. Jest fajną aktorką, ale to kolejna Gal Gadot.
Gina Carano lub Gemma Arterton byłyby idealne.

Frieza

A jakie ma znaczenie wzrost aktorki ? Przeciez nie musi byc na rowni z innymi czlonkami JL.
Amazonka powinna miec nietypowa urode.
Gina Carano pasowalaby do roli gdyby nie to ,ze jest slaba aktorka, moze byc jako dublerka/kaskaderka WW :-P

Ah jak fajnie sobie gdybac

ocenił(a) film na 5
Adan69

Gal Gadot też nie jest zbyt dobrą aktorką, powiedziałbym, ze jest na równi lub pod Giną Carano. Wzrost nie ma znaczenia, ale postura już tak, Gadot na najnowszych zdjęciach z planu nadal wygląda jak Anja Rubik, czyli tyczka, jak ktoś ma uwierzyć, że ona potrafiłaby dać radę Supermanowi:) Przy Afflecku i Cavilu wygląda jak dziecko po prostu, gdy ją widzę to jej współczuję, a nie podziwiam:P

Frieza

zgadzam sie co do Gal Gadot , nie pasuje do roli.
Podobno Jessica Biel odmowila bycia WW, nie bylaby to idealna aktorka do tej roli ale lepsza od Gadot.

ocenił(a) film na 7
Adan69

Vin Diesel Luthorem? Fuuuuu. Kompletnie nie pasuje. Luthor to nie byle łysol.

Natomiast Caviezel i Urban faktycznie pasują. Może nie na Batmana, ale na jakiegoś superbohatera na pewno. Oni wszyscy mają podobne gęby. Raz czytając komiks pomyliłem Nightwinga z Batmanem.

DarthDream

celowo dalem Diesela ,bo nawiazalem do jednego z filmow animowanych gdzie Luthor chwalil sie ,ze ma naturalne ludzkie miesnie nie jak Supermen i pomyslalem,ze fajnie byloby zobaczyc wersje Luthora, ktory ma intelekt i miesnie.

p.s. Nightwing , w ktoryms z komiksow zostal na chwile Batmanem, musial go zastapic bo Bruce Wayne zaginal czy cos takiego.

ocenił(a) film na 7
Adan69

Taa, naturalne ludzkie mięśnie. Chyba wspomagane kryptonitem. xD

Trochę nieprecyzyjnie sie wyraziłem. Nightwing był "po cywilnemu", jako Grayson, i miał tak podobną twarz do Wayne'a że na kilka stron mnie to trochę zmyliło. To był jeden z pierwszych komiksów o Batmanie jakie czytałem i nie wiedziałem, że rysownik całą bat-rodzinkę rysuje identycznie. ^^

ocenił(a) film na 7
Adan69

Maggie Q na Wonder Woman? Panie kochany [ http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/10/79/5a/10795ad90166ef2008cb53178ee80dd8 .jpg ]! Wonder Woman pochodzi z Europy i nie jest skośnooka. Zamiast tej chudzinki Gal Gabot widziałbym takie aktorki Tanit Phoenix, Odette Annable, Jessica Lowndes, Camilla Bell lub Moran Atias.

Co do Batmana to ja również liczyłem, że Jim Caviezel zostanie wybrany na gacka. Cóż, to co nie wyszło Darrenowi Aronofsky'emu, to udało się Zack Snyder, a mianowicie zrobił z Afflecka - Batfflecka, ale ja tam nie narzekam. Zwłaszcza po ujawnieniu kostiumu jaki będzie nosił Ben Affleck zaczynam nabierać przekonana, że to był strzał w dziesiątkę.

ash_williams85

Tu chodzi o wybranie aktorki ,ktora pasowalaby do roli a nie wygladala dokladnie jak w komiksie.
Gdyby tylko tym sie kierowac to wiekszosc aktorow w filmach na podstawie komiksow by nie pasowala a filmy bylyby kiepskie.
Na WW mieli wiele opcji a jednak wybrali Gal Gadot i chyba nikt tego nie rozumie.

Nikt nie twierdzi,ze film bedzie slaby bo bedzie tam Affleck, poprostu sa lepsi aktorzy,ktorzy lepiej by pasowali do roli.
Sam Affleck filmu nie zepsuje ani go nie zbawi. Pozostaje poczekac i zobaczyc czy im sie udalo.
Oby tylko zrobili jedno universum tak jak w filmach Marvela ale tu moga miec problem z Flashem.

ocenił(a) film na 7
Adan69

Jeśli mówimy o postaciach drugoplanowych, to faktycznie nie ma to większej różnicy, patrz czarnoskóry komisarz Loeb w trylogii "Mrocznego Rycerza", czarnoskóry Perry WHITE [sic!] w "Człowieku ze Stali", czy też czarnoskóry Heimdall w "Thorze".

Z tego co wynika z wypowiedzi twórców "Arrow" i nowego "Flasha", to nie będzie mariażu uniwersum tych seriali z DC Cinematic Universe. Skoro jak dotąd NIE powstało coś takiego jak wspólne uniwersum Marvela, gdyż wciąż zamiast tego mamy trzy różne segmenty: MCU (uniwersum "Avengers") od Walt Disney Pictures, uniwersum "X-Menów" od 20th Century Fox i "Niesamowitego Spider-Mana" od Sony Pictures Entertainment, to nie widzą sensu zachwycać się ideą jakiegoś tam rzekomo "wspólnym uniwersum". WB/DC po prostu stworzą nowego Flasha z lepszym aktorem niż kiedyś John Wesley Shipp, a obecnie Grant Gustin. Według mnie to genialne rozwiązanie. Skoro będziemy mieć dwóch zupełnie różnych Quicksilverów: jeden grany przez Aarona Taylor-Johnsona w "Avengers: Age of Ultron", a drugi przez Evana Petersa w "X-Men: Przeszłość, która nadejdzie", to czemu byśmy nie mieli dwóch zupełnie różnych Flashów?

ocenił(a) film na 6
ash_williams85

Ja znów uważam , że WB jednak może to wszystko połączyć...Nikt nie zaprzeczył , nikt nie potwierdził.Jakoś nie wyobrażam sobie JL bez Flasha a także nie wiem w jaki sposób mają go niby wprowadzić.Chyba , że walną niespodziewanie na 2016 film o Flashu ale to raczej nie jest prawdopodobne.Kiedyś były plotki , że jeśli Grant Gustin sprawdzi się w roli Flasha to może wystąpić w solowym filmie... Do 2016/2017 jest jeszcze dużo.Jak nie dostaną cancela to Arrow będzie miał 5 sezonów a Flash 2.W każdej chwili mogą wprowadzić nawiązania do MoS - i bach - mamy wspólne uniwersum...

Adan69

A co gdyby LEXa LUTHORa zagral : Bruce Willis albo Matt Damon ??
Zwlaszcza Matt Damon bylby ciekawy, pewnie Ben Affleck namowilby go na gre w JL.

ocenił(a) film na 7
Adan69

Zatanna-Alexandra Daddario
Batman-Christian Bale/Ben Affleck
Black Canary-Anna Paquin/Emilie de Ravin
Green Arrow-Josh Holloway
Wonder Woman-Michelle Rodriguez
Green Lantern-Ryan Reynolds
Superman-Henry Cavill
Aquaman-Alexander Skarsgard
Flash-Ryan Kwanten
Ra's Ahl Ghul-Hiroyuki Sanada
Black Manta-D. B. Woodside
Napisałem wszystkich ktróych widzę z komiksów, bo nie wiem kto mógłbybyv Marsjanimem albo Lexem