PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=426598}

Liga Sprawiedliwości

Justice League
2017
6,0 102 tys. ocen
6,0 10 1 102108
4,4 63 krytyków
Liga Sprawiedliwości
powrót do forum filmu Liga Sprawiedliwości

Postacie

ocenił(a) film na 5

Kto według was powinien zagrać członków ligi (oprócz Caville'a)?
No i które z postaci mogłyby się znaleźć w lidze?

AnOl

zatanna-Vanessa Hudgens lub Ashley Michele
wonder-woman-Natalie Dormer
Superman-Henry Cavill
batman-?????
green lantern-RYAN REYNOLDS
flash-James Franco
Martian Manhunter-Christopher Judge
hawkgirl u mnie nie ma ponieważ ale wolę zatanne

wort801

postać Zatanny pojawia się w koncepcji del Toro na Justice League Dark, więc w JL raczej nie będzie dla niej miejsca

zombie001

mimo wszystko mam taką♦ nadzieje

użytkownik usunięty
zombie001

Pewnie i tak nie będzie DJL.

Wiem, że niby Del Toro mia niby robić DJL, ale to tez kupa roboty- musieliby zrobić nowy solowy film dla Johna Constatine. Coś mi w ogóle mówi , że żadnego DJL nie będzie, del toloro dużo obiecuje. Np kiedyś zarzekał się, że robi ekranizację "W górach szaleństwa" Lovecrafta i g z tego było. Tak jest niestety z del toro.

W ogóle całe te plotki o DJL, są już mało wiarygodne, najpierw to powinni wsiąść się za podstawy świata przedstawionego w imprintach-nowa ekranizacja hellbrazera- czyli właśnie nowy film film o Constatine, book of magic, sandman itd.

użytkownik usunięty
zombie001

A nie od razu brać się za film o grupie bohaterów, to się kupy nie trzyma. Nie mówiąc o tym, że szkoda, że DC ma gdzieś ekranizacje komiksów z imprintów, które co prawda nie mają nic wspólnego z DJL, ale są co najmniej dobre- np/ Y the last man. Jakoś mam słuszne obawy co do tego, że od czasów świetnej ekranizacji Watchmen, Dc nie uraczy nas żadną ekranizacją komiksu będącego niezależną alternatywą od świata super-hero DC, albo produkcją imrpintową.

"W górach szaleństwa" stoi w miejscu bo to podobno wysokobudżetowy materiał na film z R-ką, a w tej chwili rzadko kiedy w takie się inwestuje. Sam del Tero nie jest na razie jakoś zbytnio rentownym reżyserem, tworzy dobre filmy, ale nie zarabiają one ogromnych sum - jego najczystszy komercyjnie film to w tej chwili "Pacific Rim" i to pewnie od niego zależy przyszłość wielu jego filmów.

W przypadku DJL nie opłaca się się robić solowych filmów, bo to za dużo roboty, i może przynieść więcej strat niż pożytku, same postacie w niej występujące raczej znane nie są, ale solowe filmy tej popularności raczej nie zwiększą. Skrypt do DJL na pewno powstanie, wybrali już scenarzystę (nie wyjawiono jeszcze jego nazwiska), sam del Toro napisał "biblię" filmu, na której będzie bazował scenariusz. Myślę, że jeśli "Pacific Rim" zarobi trochę większą sume, to del Toro z łatwością uzyska zielone światło, choć jak sam podkreślił nie wiadomo czy zadowoli się w tym wypadku funkcją producenta, czy zostanie też reżyserem tego projektu.

użytkownik usunięty
zombie001

Wiesz ja tam wątpię w zrealizowanie ekranizacji tej historii Lovecrafta, właśnie przez tą kategorię R-wiadomo producenci kalkują, ze odpada szerokie grono odbiorców- producenci myślą o tym ile film zarobi i co zrobić by trafił do jak największego grona odbiorców.

Jeśli chodzi o popularność postaci występujących w DJL, to z pewnością 2 postaci z tej serii John Constantine i Swamp Thing są popularnymi postaciami w komiksowym świecie- seria Hellbrazer- komiks o przygoda Johna. C i Swamp Thing są uznanymi komiksami, tym bardziej, że Sagę o ST współtworzył kultowy scenarzysta komiksowy Alan Moore odpowiedzialny za min V for Vendetta.

Sam Constatine miał już jeden wysokobudżetowy film z Keanu Reevesem- sam film stoi całkiem nieźle w rankingu filmwebu http://www.filmweb.pl/Constantine no i ostatecznie mieści się na liście box office, co prawda dość daleko na miejscu 430 na ponad 500 miejsc, ale ostatecznie jest na liście filmów, które najwięcej na siebie zarobiły. Te dwie Postacie z DJL są znane i wielu fanów komiksów zobaczyło by je z radością w wysoko budżetowych produkcjach na wielkim ekranie, dlatego nie zgodzę się co do tego, że indywidualne filmy dla części postaci z DJL, to zły pomysł.

AnOl

a według ciebie kto ????

ocenił(a) film na 5
wort801

W sumie chcialabym, zeby pojawil sie aquaman i hawkman albo hawkgirl. Wiem, ze flasha moglby zagrac ryan gosling, a green lantherna na przyklad will smith, bo reynolds juz nie chce grac green lantherna, a w komiksowej lidze alan byl czarny. Superman, wiadomo - caville. Z batmanem fajnie by bylo, gdyby bale go gral, ale tworcy rozwazaja josepha gordon-levitta. (jesli ktos nie ogladal trzeciego batmana, niech skonczy tu czytac) bardzo w stylu nolana byloby, gdyby po "smierci" bruce'a john blake zastapil go na stanowisku batmana i pozniej jako batman byl w lidze. Ale nie wierze, ze mogliby zrobic cos takiego, bo to by burzylo pewien komiksowy porzadek. Reszty typow poki co nie mam.

AnOl

no niby tal ale ma być reboot filmów o batmanie .batman pana nolana był fajny ale nie pasowałby to ligi sprawiedliwych batman musiałby mieć przeciwników mniej realnych niż w tych filmach ostatnich

ocenił(a) film na 7
AnOl

TRZON LIGI:

* SUPERMAN (Clark Kent) - Henry Cavill
* BATMAN (Bruce Wayne) - Jason Behr / Jim Caviezel
* WONDER WOMAN (Diana z Themiscery) - Gina Carano / Megan Gale
* FLASH (Barry Allen) - Paul Bettany / Joel Kinnaman
* GREEN LANTERN (Hal Jordan) - Desmond Harrington / Liam McIntyre

PÓŹNIEJSI CZŁONKOWIE:

* ROBIN/NIGHTWING (Dick Grayson) - Isaac Hempstead-Wright / Barney Clark
* GREEN ARROW (Oliver Queen) - Nikolaj Coster-Waldau
* BLACK CANARY (Dinah Laurel Lance) - Amber Heard / Julia Dietze
* GREEN LANTERN (John Stewart) - Michael Jai White / Terry Crews
* AQUAMAN (Orin) - Alexander Skarsgard / Martin Henderson
* MARTIAN MANHUNTER (J'onn J'onzz) - Peter Mensah

TAJNE STOWARZYSZENIE:

* LEX LUTHOR - Mackenzie Gray / Billy Zane
* JOKER - Walton Goggins / Joseph Gilgun
* CAPTAIN COLD (Leonard Snart) - Jason Butler Harner
* SINESTRO (Thaal Sinestro) - Adam Rayner
* CHEETAH (Barbara Minerva) - Bridgette Wilson-Sampras
* DEATHSTROKE (Slade Wilson) - Scott Adkins
* COUNT VERTIGO (Werner Vertigo) - Kenny Johnson
* BLACK MANTA - LaMonica Garrett

POZOSTAŁE POSTACIE:

* LOIS LANE - Amy Adams
* JANNY OLSEN - Rebecca Buller
* PERRY WHITE - Laurence Fishburne
* ALFRED PENNYWORTH - Hugh Laurie / Jeremy Irons
* AMANDA WALLER - Queen Latifah
* PŁK. RICK FLAG JR. (Richard Flag) - Michael Biehn
* GEN. WADE EILING - Alan Dale
* DR. EMIL HAMILTON - Richard Schiff
* KRÓLOWA HIPPOLITA - Lucy Lawless
* IRIS WEST - Hilarie Burton
* CAROL FERRIS - Julia Voth
* MORGAN ENGE - Rick Hoffman

ash_williams85

Martian Hunter, mimo że dołączył później niż Wielka Piątka, był głównym liderem Ligii... Więc dałbym go od razu do Trzonu ;) A poza tym, wszystkich fajnie dobrałeś, tak jak ja bym dobrał. Myślę, że Reynolds zostanie Latarnią w JL (podwyższą mu stawkę i pasuje, bo tak to byłby galimatias). Szkoda, tylko że producenci dobiorą innych aktorów nijak pasujących do postaci. :(

EastJudas

http://2.bp.blogspot.com/-eDB57OJWbr0/TozS0heiefI/AAAAAAAAFtY/AnSC0g0wo_c/s1600/ STORMWATCH-2-COVER.jpg jak na obrazku MM był w czołówce od samego początku, za to Batek i Superek dołączyli później. Jesli Rayan nie chce grać GL no to już jego problem, mimo iz dał rade to jest wielu którzy się nadają ;]

hudylobo

No tak, jeśli chcemy opierać się na komiksach to będziemy mieć milion wersji. Ja opieram się na serialu (http://www.filmweb.pl/serial/Liga+Sprawiedliwych-2001-95051), który jest arcydziełem samym w sobie ...

EastJudas

W sumie tak ;] tez nie mam nic przeciwko , osobiście liczę na skład z Marsjaninem i na jakieś cameo(tak jak juz w plotach było) np Hawkman bije Parademony w przestworzach, tu dzież Blac Canary z Arrowem w zaułkach SC oklepują sługusów Darksaida . A animowanka rewelacyjna fakt ;]

EastJudas

Patrząc na trailer Man of Steel i to co zrobił Snyder, odnoszę wrażenie, że Green Lantern z 2011 do tej koncepcji w ogóle nie pasuje i lepiej już jakby dokonali rebootu z nowym aktorem.

zombie001

Też racja... Ale czy Batman Nolana pasuje? Też nie... Trzy różne koncepcje, chociaż już bliżej Batmanowi do MoS niż Reynoldsowi :x

ocenił(a) film na 7
EastJudas

Tak jak @hudylobo wyżej napisał Ryan Reynolds już oficjalnie nie powróci do roli GL. Według mnie to żadna strata, gdyż film z jego udziałem zawiódł zarówno fanów i okazał się być klapą. Tworząc to zestawienie starałem się dobrać odtwórców poszczególnych ról, tak aby jak najbardziej pasowali do konkretnej postaci, jednak muszę dodać, że są to przeważanie moi ulubieni aktorzy z seriali, więc nie zdziwię się jeśli ktoś mi to wytknie.

ocenił(a) film na 2
ash_williams85

Dobrze, że Reynolds nie zagra, marna z niego aktorzyna. Co do swoich typów to nie mam niestety, bo jakoś nikt mi nie pasuje za wyjątkiem Bale'a jako Bruce i nowego supermana:)
Poza tym, czy ten film w ogóle kiedyś powstanie?:D

ocenił(a) film na 2
shady_88

Co do członków, to oczywiście muszą być Batman i Wonder woman, moje dwie ulubione postacie DC. Superman, GL, Flash, fajnie byłoby gdyby też umieścili Hawkgirl i Manhuntera:)

ocenił(a) film na 7
shady_88

Oficjalnie Bale i Nolan odcięli się od Batmana i JL. Czy film powstanie, sam zaczynam w to wątpić, mimo iż WB zapowiedziało, że "MoS" ma zapoczątkować swego rodzaju kinowe uniwersum DC. Nadal pozostaje sceptyczny odnośnie wszelkich doniesień na temat tego projektu. Po prostu łebki z WB/Legendary/DC uznali, że nie ma co się śpieszyć z kręceniem tego filmu teraz, jak mają ostrą konkurencję w postaci Marvel Cinematic Universe, a zwłaszcza "The Avengers" i przyjęli strategie wyczekującą. Wszystko zależy tego jak wypadnie wynik "MoS", jeśli film odniesie taki sukces kasowy, który zdoła zadowolić te hieny, to może wtedy zaczną rzucać jakimiś konkretami, a nie karmić nas wyłącznie plotami i ploteczkami.

ocenił(a) film na 9
AnOl

Ja chciałbym widzieć
Superman
Batman
Green Latern
Flash
Hawkgirl
Manhunter
Wonder Woman
Green Arrow
Red Tornado
*i dwóch mniej znanych
Shazam czy Kapitan Marvel (jakoś tak słyszałem dwie wersje imienia)
Red Arrow

Sosna98

A gdzie najlepszy z JL? Shazam?

ocenił(a) film na 9
TheMaska

Wiesz że Shazam w Lidze Sprawiedliwych bez granic dostaje łupnia od Superman'a i przestrogę, poza tym żeby go nie obrazić to najbardziej dziecinny superbohater w całej Lidze.

Sosna98

Ale on jest ekstra potężny Siła Herkulesa Moc Zeusa Szybkość Apolla i wiele wiele innych :)

ocenił(a) film na 9
TheMaska

To wszystko na nic się zdaje, wszystko zależy od tego jak tych mocy używał. Weźmy takiego Flash'a no superszybki normalnie potrafi tak manipulować swoimi cząsteczkami i cząsteczkami innych że nikt mu nie dorówna a tu też w wielu przypadkach zachowuje się nie stosownie do sytuacji i lipa.

Sosna98

tylko w The Return Of Black Adam gdyby nie on to Superman dostał by po dupie...

PS. Shazam jako jedyny może się równać z Supermanem nawet ten twój flash by dostał po dupie od Shazama :)

ocenił(a) film na 9
TheMaska

Dobra masz swojego idola ja nie mam swojego i też się cieszę.

Sosna98

Chodzi tylko o to że Shazam byłby w sam raz do tego filmu :)

a moim idolem jest Maska

ocenił(a) film na 9
TheMaska

Ale i tak pewnie nie będzie go w filmie.

Sosna98

I WŁAŚNIE TEGO ŻAŁUJE BO WOLĄ wsadzić tego jak mu tam a Aquaman który jest zupełnie do dupy...

PS. Auqaman Sucks wolał bym Cyborga :)

ocenił(a) film na 9
TheMaska

Wiesz że będzie Aquaman?

użytkownik usunięty
Sosna98

I to jest totalnie bzdurne patrząc na słabości Supermana- magia, to po kryptonie bodajże największa słabość supsa, a Shazm to postac magiczna....Straszna niekonsekwencja,

użytkownik usunięty
AnOl

Dlaczego większość fanów DC odkąd Marvel zrobił Avengers dostało fazę na film o JL? Gadacie już o filmie z JL a czy macie świadomość ile lat by musiało by upłynąć aby taki film powstał? Policzcie sobie lata na solowe filmy dla pojedynczych herosów z JL, myślę, że takich filmów musiało by poza MOSem- z 4. Nowy film o Batmanie, nowy film o GL, film o Flashu, film o Wonder Woman. Myślę, że takie mogłyby powstać- ale na solowe filmy o takich śmiesznych postaciach jak Aquman czy Hawkowemen nie ma co liczyć.

W ogóle nie widzę, tych postaci na ekranie, nie są zbyt filmowe delikatnie mówiąc. Zamiast tego w składzie za takie dwie denne postaci powinna być Zatanna i byłoby git.

Poza tym czy jestem w mniejszości i tylko ja mam marzenia na ekranizacje jakiś imprintowych produkcji DC?DC pokazało, że potrafi robić również dobre ekranizacje opowieści dość odległych od typowego super-hero- V, Constatine, albo super-hero ale dość nietypowe- Watchmen.

DC i WB będą pewnie mieli teraz spinkę i parcie teraz na to całe JL, bo Marvel narzucił niejako swoimi sukcesami filmowymi super-hero - parcie na filmowe uniwersum super-hero DC.

Pewnie fajnie by było jakby robili filmowe uniwersum super-hero, ale jakby również wzięli się za naprawdę dobre i kultowe serie z imprintów, wtedy mogło by być jeszcze lepiej- wtedy filmowo DC miałoby znacznie bogatsza ofertę od Marvela i mogłoby przez to pokonać wreszcie w kwestii filmów Marvela.

ocenił(a) film na 9

Ja tam żadnej fazy nie mam.