PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=426598}

Liga Sprawiedliwości

Justice League
2017
6,0 102 tys. ocen
6,0 10 1 102108
4,4 63 krytyków
Liga Sprawiedliwości
powrót do forum filmu Liga Sprawiedliwości

Kto przybył do Alfreda na końcu trailera? Jak uważacie?
Sądząc po słowach Steppenwolfa: "No Lanterns here, no protectors", obstawiam, że wezwali na pomoc Green Lantern'a :D
Tymbardziej, że Julian Lewis Jones, który gra nieznaną postać, bardzo by na niego pasował :)

ocenił(a) film na 9
Koluman

Przecież widać na trailerze że jest to Superman xD
Widać czerwoną pelerynę w rogu... A raczej Zielona Latarnia takiej nie posiada...

Peplik11

Oglądam, oglądam i żadnej czerwonej peleryny tam nie widzę.. :)

ocenił(a) film na 9
Koluman

To ty chyba ślepy xD Przecież w prawym dolnym rogu wyraźnie widać (w cieniu) czerwoną pelerynę :P
A do tego (CHYBA) gdzieś zostało potwierdzone że Zielona Latarnia nie wstąpi do Ligi w tym filmie :v Prawdopodobnie po prostu chcieli potwierdzić że Latarnie występują w uniwersum (gdzieś czytałem że w walce Parademonów z Amazonkami w tej bitwie brały udział też Latarnie) Ale nie będzie walczył z Steppenwolfem wraz z JL :)

ocenił(a) film na 8
Peplik11

Nie ma żadnej czerwonej peleryny

Himiteshu

Jest. Włącz FHD, a nie na 144p oglądasz.

ocenił(a) film na 8
sp4wn_sp4wnersiak

Czarny kontur, którego nie widać nazywasz czerwoną peleryną?

ocenił(a) film na 6
Himiteshu

Jest jak byk czerwona peleryna tylko obejrzyj ten trailer w wysokiej rozdzielczości i przypauzuj.

ocenił(a) film na 8
kiadimundi

W tej scenie na końcu z Alfredem?

ocenił(a) film na 6
Himiteshu

Dokładnie:) Tylko jest jej mały skrawek, bo w rogu ekranu.

użytkownik usunięty
Peplik11

czyli wyjdzie że wystarczyło go zostawić na słońcu to by ożył po walce z ZOD-em? Aż tacy głupi byli czy jednak w inny sposób go wskrzeszą?

ocenił(a) film na 9

Nie wiem nie ogladałem filmu ale pewny na 100% jestem że Superman wystąpi w filmie (bo pomimo tego że nie pokazują go w zwiastunach to na plakatach już tak) a na jakiej zasadzie wróci to nwm...
Pewnie po prostu wyleci z grobu kiedy Steppenwolf będzie rozpierdalał Metropolis xd

Peplik11

A teraz na poważnie. Nie mówię że eSa nie będzie na 100%. Uruchomienie go w pierwszym Justice League byłoby trochę dziwne. Supermana pokazują tak jakby miało go nie być. W kluczowych momentach trailera i tak go nie ma. Piszecie o czerwonej pelerynie, a Clark po regeneracji biegał w czarnym skafandrze, a ten się Solar Suit... Piszę że biegał, bo bo wskrzeszeniu był silniejszy tylko trochę od myszy polnej. Musiał używać broni palnej. Jego udział w pokonaniu Steppenwolfa byłby znikomy jak nie żadny.
Tak naprawdę to do Alfreda mógł przyjść ktokolwiek. Od Aquamana, bo najpierw kazał Waynowi wypchać się jego propozycją współpracy, Cyborg, bo nie jest pokazane jak go zwerbowali, Flash bo podobno jest tam coś czerwonego, a Alfred mówi że ma nadzieję że nie jest za późno - dla Flasha nigdy nie jest ;) Emergency Awsome podejrzewa, że może być to nawet Green Lantern. A że Bruce patrzy na hologram kogoś w czerwonej pelerynie, z super zgrabnymi nogami to może być to i SuperGirl.

ocenił(a) film na 9
Jasir_Karim

Wszystkie te sceny zostały wycięte więc się TERAZ nie dowiemy (kto wie może w Wersji Reżyserskiej je dodadzą) a z wielu scen wycięli Supermana (co według mnie jest dziwne bo raczej każdy wiedział że powróci jak nawet na plakatach JL było "S" z innymi logami herosów)
Superman tutaj nie założył czarnego stroju co pewnie było decyzją studia bo uznali że za MROCZNE i trzeba dać normalny strój Supermana bo ludzie uznają że znowu mrok im się nie spodoba...

Peplik11

JL jeszcze nie widziałem, ale jak mówisz że w filmie nie ma Solar Suit, to dla mnie pierwszy blamaż Justice. Jak by nie było to strój ikoniczny, a od pół roku słyszałem że jest CONFORMED. Oby pojawił się w wersji rozszerzonej.

Swoją drogą wydaje mi się, że staje się to nową polityką wytwórni filmowych - do kin wypuszcza się demo, a kto chce zobaczyć więcej musi kupić DVD.

ocenił(a) film na 7
Jasir_Karim

WB chyba tak robi ;]

ocenił(a) film na 9
Jasir_Karim

W tym przypadku będzie chyba inaczej bo Whedon musiał po prostu po wywalać niepotrzebne sceny itd. coś jak z Suicide Squad (może dodadzą te 5-15min dodatkowych scen ale wątpię żeby tam dodali jakieś nowe wątki)
A tak zupełnie szczerze to chciałbym żeby Whedon zrobił ten film od początku do końca (albo ewentualną kontynuacje, a już na pewno Batgirl!)
Czyli wypie*dolił te wszystkie slowmotion i rozmowy w stylu Snydera (czyli kamienna twarz, skąpe kolory oraz dialogi żywcem wzięte z jakiegoś dramatu Szekspira) A za to dał jeszcze więcej rozmów pomiędzy bohaterami (jak w Avengers, czyli postawił na bohaterów ale nie zapominając o złoczyńcach)
W głównej mierze Justice League podobał mi się tylko wtedy kiedy było widać że jest to z dokrętek Whedona- czyli prawie wszystkie sceny gdzie bohaterowie NORMALNIE rozmawiają, sprzeczają się oraz WSZYSTKIE sceny z Supermanem <3 Który w końcu jest tym symbolem NADZIEI ! Oraz OLBRZYMIE serducho dla Whedona że wypie*dolił Zimmerowskie chóry i brzdękania Junkle XL co według mnie niepasowałoby w Justice League. W BvS to już nie pasowało bo CZEMU w scenie gdzie Batman po prostu stoi i patrzy są takie chóry jakby napie*dalał się z Darkseidem (?!) Już wolę klasyczne motywy które z chęcią zobaczyłbym w solowym filmie o Batmanie niż jakieś chóry i brzdękania... (jedyne co się udało Junkle XL to motyw Wonder Woman)
Ogólnie to wierzę że DCEU (Warner Bros) się ogarnęło i zacznie od teraz tworzyć dobre filmy, opierając się na filmie Wonder Woman oraz Justice League przy czym zamazując wszystko przed WW.