Co się dzieje? Ano nic i oby tak pozostało. Guillermo del Toro miał wyreżyserować ten film, tak więc z góry było wiadome, że nie miał szans powstać. Teraz, kiedy WB znowu brukuje pomysłów jak stworzyć DC Cinematic Universe (jak na razie potwierdzono tylko sequel "Człowieka ze stali", a na 2017 planują restart Batmana i wciąż nie mają do końca zielonego pojęcia czy wpierw wziąć się za ekranizację Wonder Woman, Flasha, czy też Aquamana, a projekt "Justice League" jak zwykle się oddala), tak więc branie się za spin-off w postaci "Justice League Dark" byłoby istnym samobójstwem. Niech lepiej w ogóle nie przypominają światu, że chcieli coś takiego nakręcić. Jeśli powstał do tego scenariusz, to powinni go dać psu zeżreć, jego odchody spalić, a to co nich zostało rozsypać na tej samej pustyni w Nowym Meksyku, gdzie ponoć Atari kazało zakopać 3.5 miliona kopii kartridżów gry E.T. z 1982. Tak na poważnie, ten projekt jest niepotrzebny. Jako fan adaptacji komiksowych, jestem dość zażenowany obecną polityką WB odnośnie ekranizacji komiksów DC.
jeszcze się spytam nie czytam komiksów za bardzo czytałem tylko spider-mana.batmana i x-menów czy dark Justice League to dobry komiks ???? powiem w prost najbardziej interesuję się postaciami Zatanną jest czarodziejką i może być ciekawy film i więcej niż jeden film może i nią powstać i fajna z niej laska :) i John Constantine pierwszy film mi się z nim podobał :) i tylko dlatego się pytam o ten film :) i dzięki za odpowiedzieć :)
Podczas WonderCon 2013 Guillermo del Toro opowiadał o filmie "Dark Universe", który oparty jest na komiksach ze stajni DC. Bohaterami będą znani mroczni superbohaterowie.
Del Toro wyjawia, że ostatecznie film prawdopodobnie będzie nosić tytuł "Justice League Dark". Centralną postacią będzie John Constantine, a w grupie superbohaterów będą Potwór z Bagien, Demon, Deadman, Spectre oraz Zatanna.
Reżyser wyjawia, że film opowiada o tym, jak Constantine będzie próbować werbować sojuszników do walki z Merlinem i rycerzami króla Artura, którzy dzięki nadprzyrodzonym mocom będą zagrażać współczesnemu światu.
Twierdzi, że nie będzie chciał pokazywać jak każdy z bohaterów stał się tym, kim jest. Widzowie przez cały film poznają różne szczegóły z ich przeszłości. Na razie nie wiadomo, kiedy film trafi do kin. 31.03.2013 20:03 na hatak jest napisane
Wątpie aby JLD był spin-offem czegokolwiek z DCCU, w którego skład wejdą filmy o superbohaterach takich jak Batman,Superman itd. Raczej będzie to poprostu odrębny projekt z własnym filmowym uniwersum. I jak to się nic nie dzieje? Parę miesięcy temu del Toro informował, że prace idą powoli do przodu - twórca powiedział, że napisał tzw. "biblię JLD" (ok, 40 stron) na bazie, której powstanie skrypt. Wybrano już scenarzystę (nie ujawniono jego tożsamości), tylko, że w tej chwili zajęty jest on tworzeniem własnego filmu i nie ma czasu (osobiście obstawiam, że tym scenarzystą okaże się Jackson, który pracuje obecnie nad Hobbitem). A i jeszcze jedna sprawa, del Toro chyba nigdy oficjalnie nie powiedział, że to on wyreżyseruje JLD. W jakimś wywiadzie wyjawił, że to zależy od wielu czynników, z pewnością jednak, jeśli powstanie taki film, będzie jego współproducentem.
Wziął się z niego facet o nieudanych projektów - del Toro, który zabiera się za 10 filmów z czego robi 2.
btw. najpierw niech zrobią klasyczna Ligę, a potem mogą zabrać się za niszowe odmiany komiksowe
nie mam nic przeciwko żeby ten projekt powstał jako ,,Dark Universe,, . Nawet obok JL ale będocy poza DCCU. tak jak gacek mrN. Taki projekt przecież nie musi kolidować z JL. DU mogli by szykować na 2015 ,na pewno na obecna chwile jest to bardziej możliwe niż JL(tu chyba 216 będzie najbardziej optymalne). Z gory wiadomo że Constantine, Swamp Thing nie zasilą JL chyba ze mają plany co do Zatany i Demona wtedy była by lipa. Ale gdyby miało to iść w parze z JL i całym wspólnym uniwersum to tez czemu nie? Zatana mogła by wskoczyć do JL(kontynuacji) i powrócić do DU (kontynuacji)jest chyba wykonalne splecenie tego razem(dalekosiężne plany wysnułem) .Gdyby ten cały Toro się uparł to mogło by powstać..ale co z tego wyjdzie-zbliza sie jakies komiksowe swieto i zjazdy wiec moze WB/DC naświetla sytuacje. MoS2 i nowy Batman czy jednak ruszą z miejsca.
Nikt nie mówi,że musi ten projekt z czymkolwiek kolidować, po prostu niech zrobią najpierw cokolwiek stronę klasycznej Ligii, jakikolwiek film o jakimkolwiek członku, bo jak na razie to jedynie czcze zapowiedzi.
Mroczna JL to nadal pogłoski i plotki, tak jak rzekome pojawienie się Sinister Six w Amazing Spiderman. Ktoś po prostu rzucił hasło związane z komiksami i nagle wszyscy się podjarali. Jak dal mnie dopóki nie ma trailera, nie ma po prostu filmu, plotki o post produkcji, czy jakieś rozmyte zdjęcia z planu, na których widać jakieś tam spojlery to zwykłe plotkowanie i gdybanie.
WB i ta ich polityka od lat karmią ludzi tymi ,,czcze zapowiedzi,, fakt. Mam nadzieje ze już wkrótce coś konkretnego zapodają ;] Flasha bym przed JL zdecydowanie chciał zobaczyć z cameo GL najlepiej
Ciągle narzekasz na tą politykę WB, jakby nie patrzeć to Marvel ma zupełnie inne podejście niż to studio i jak na razie nic dobrego z tego nie wychodzi. Tworzą masę projektów na raz - planowanych jest chyba już w tej chwili 4-6 , ale jakoś specjalnie one się nie wybijają ponad przeciętność. Takie tam byle jakie filmy, robione na szybko, po to tylko, aby kasę się zgadzała. Dodatkowo po "Avengers" widać tylko spadek ambicji Marvela w postaci Iron Man 3, chociaż w sumie nigdy nie były one wygórowane - raptem wyszły im z 2 filmy... Jeśli taką politykę miało by prowadzić WB to ja bardzo dziękuje za takie filmy...
Jak tu nie narzekać juz kilka razy WB pieknie dalo ciala. Zapowiedzieli JLM 2009 prawie weszli na plan a tu klaps ,koniec. Gdyby wyszedł ten film może Flash WW juz by goscili na ekranach a tak zonk. Porazka GL pogrążyła szybkiego i innych mniej znanych herosów. Taka JL przeciez otworzyła by im furtkę. Znów sie powtórzę :gacek i eS w JL skutecznie przyciągną tłum do kina, $$$przypłyna i hieny beda zadowolone. Na pewno debiut/solowy latarni po JL byłby owocniejszy.Inne projekty jak SwampThing czy Skład samobójców tez tylko ploty a WWi Plastic Man(tu sam mam aluzje), MetalMeni Lobo, Batman vs Superman i pewnie jeszcze kilka projektów. Od dawna sledze ploty i ploteczki, stąd me zażenowanie że nic sie nie dzieje a konkurencja nie spi, fakt liga i dc universe nie moze wyglądać jak u disneja bo to nie zdrowe bedzie. Mam nadzieje ze juz wkrótce DCE i WB obwieszcza co planują poza MoS2 i Batkiem ;)
"Mroczna JL to nadal pogłoski i plotki, tak jak rzekome pojawienie się Sinister Six w Amazing Spiderman. Ktoś po prostu rzucił hasło związane z komiksami i nagle wszyscy się podjarali." - Jakie plotki i pogłoski? W tej chwili to po prostu projekt w trakcie realizacji... Może zostać anulowany lub też nie. Del Toro w wywiadach jasno powiedział, że jak wybrany przez niego i studio scenarzysta będzie miał czas to napiszę pierwszą wersję skryptu, dopiero wtedy ewentualnie ruszą prace. Sam Del Toro opracował już prawdopodobnie fabułę całego filmu...
del Toro pracuje obecnie, a raczej mówi,że to robi, nad kilkunastoma projektami, czego efektem będzie premiera Pacific Rim i ...tyle
temu facetowi nie ma co wierzyć
Powiedział, że będzie kręcić "Pacific Rim" i co ? Film jest gotowy. To prawda wiele jego projektów nie zostało zrealizowanych, ale ty chyba nie potrafisz zrozumieć dlaczego. Del Tor chce kręcić bardzo specyficzne kino, którego z kolei nie chcą realizować studia - a to za mroczno, a to zbyt brutalnie, koszty produkcji za wysokie, zbyt dziwaczna fabuła i się nie sprzeda, i cała masa takiego typu komentarzy, które zapewne Del Toro słyszy na co dzień. Po prostu jego świetne pomysły giną pod masą głupot i bzdur, które serwują inni twórcy - no ale fakt, przeciętne kino dla przeciętnych ludzi przynosi zyski. Coś ambitniejszego już nie zawsze.
Bez przesady z brutalnością, jeden Labirynt Fauna wiosny nie czyni. del Toro lubi plastik i oklepane historie co udowodni w Blade i Hellboyu, dlatego nikt nie chce aby brał się za cokolwiek. I z tego powodu kręci teraz film o wielkich robotach, które za pomocą kung fu będą walczyć z potworami(sic!). Jakie on miał świetne pomysły? który jego film jest czymś ambitnym i nie kręconym pod publikę i zyski?
każdemu należy się szansa może w końcu zrobi dobry film Guillermo del Toro mam nadzieje żę coś wymyśli coś dobrego