PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=426598}

Liga Sprawiedliwości

Justice League
2017
6,0 102 tys. ocen
6,0 10 1 102108
4,4 63 krytyków
Liga Sprawiedliwości
powrót do forum filmu Liga Sprawiedliwości

http://www.filmweb.pl/news/Nowe+plany+del+Toro+i+Abramsa+oraz+nowe+adaptacje+kom iks%C3%B3w+w+drodze-90337 między innymi Zatanna i Swamp Thing
zatanna -Zatanna jest córką magika Giovanni Zatara (który pojawił się w Złotym Wieku komiksów) i Sindella, członek mistycznego Homo Magi wyścigu. Jej młodsza kuzynka,
nastolatek Zachary Zatara , jest również magikiem w DCU. Zatanna sprawia, że jej życie jako stadium iluzjonisty przed odkrywanie jej zdolności magiczne podczas
dochodzenia w sprawie zniknięcia jej ojca. Szukaj Zatanna jest dla ojca był przedmiotem fabuły który został wyposażony w kilka tytułów edytowany przez Juliusa
Schwartza.Zatanna Zatara to fikcyjna postać w DC Comics wszechświata . Stworzony przez pisarza Gardner Fox i artysty Murphy Andersona , Zatanna pierwszy pojawił
się w Hawkman obj. 1 # 4 (październik-listopad 1964). Znak, zarówno mag etap i prawdziwym magikiem jak jej ojciec Giovanni "John" Zatara , jest znana z zaangażowania
w Justice League , jej retconned stowarzyszenie dzieciństwa z Batmanem , a jej przekroczenie Vertigo zgodnie ze znaków takich jak romantycznego partnera John
Constantine i protegowany Timothy Hunter . Ona była na czwartym miejscu w Poradnik Kupującego Comics 's "100 najseksowniejszych kobiet Comics" listy.
wrogowie którzy mogli by pojawić na dużym ekranie Lord Satanus,Trigon,Allura,Medusa,Neh-Buh-Loh ,Enchantress,morgaine le fle czy nowe demony czy inne istoty na
potrzeby filmu mogli by wymyśleć akcja filmów może się toczyć w kilku krajach w Egipcie ,Francji,Grecji i w USA.liczę na około 5 filmów
Swamp Thing Swamp Thing, fikcyjna postać , to humanoid / roślina istota elementarna w DC Comics Universe , stworzonej przez pisarza Len Wein i artysty Berni Wrightson .
Swamp Thing miał kilka wcieleń lub humanoid monster, w zależności od różnych linii fabularnych. Po raz pierwszy pojawił się w House of Secrets # 92 (lipiec 1971) w
samodzielny horror rozgrywa się na początku 20 wieku. [1] znak powrócił w serii indywidualnie ustawić we współczesnym świecie oraz w ogólnym ciągłości DC . [2]
postać jest masa humanoid z warzyw materii, który walczy, aby chronić swoją bagno domu, środowiska w ogóle, a ludzkość przed różnymi zagrożeniami
nadprzyrodzonych lub terrorystycznego.według mnie to powinien być coś rodzaju jak predator kiedy naukowiec Alex Olsen jest złowionych w eksplozji laboratorium
spowodowane przez jego współpracownika, Damian Ridge, który chciał go zabić, aby zdobyć rękę żony Olsen Linda. Olsen jest fizycznie zmieniony przez chemikalia i sił w
bagnie po tym opanowuję jakiś park narodowy i zaczyna zabijać tam ludzi a później pojawia się tam wojsko ,,,,1 część w parku narodowym , 2 w jakiś miasteczku a 3 mogła
być w jakieś dżungli

wort801

no i puki co na tej plotce ucichło a szkoda

hudylobo

no szkoda najbardziej liczę na Zatanne :)

wort801

Zatanna mogła by ja grac ta laska co w Smallville .Constantine oczywiście K.Reevs . Swamp Thing solówkę bym chciał no i ST miał już 2filmy i serial dzawno dawno temu ;D debiut Etrigana, Spectre i PhantomStrengera mile widziany może potem jakieś solowe projekty ;] No i jeszcze Dr Fate bym tu widział tak aby zadebiutował przed jego podróbą od konkurencji ,by potem obyło się bez pitolenia ze Fate to podróba Strenga tak jak jest w przypadku Darkside/Thanos, Arrow/Hawkeye.

hudylobo

ja bym jeszcze chciał zobaczyć takie filmy jak Arrow , black Canary ,Fire,Aquaman z Merą,dr Fate i huntress

wort801

nie mam nic przeciwko by WB/DC wzięło się za swoich herosów by potem bęcków nie zbierać. Ale porażka GL skutecznie im nosa utarła ,a FLASH miał już być i lipa może po JusticeLeague o ile(mam nadzieje) powstanie ujrzymy solowego Aquamana ,Flasha czy Marsjanina ;] Chciałbym zobaczyć jeszcze JSA i spin offy Hawkman,Shazam. Bo Batek i eS to pewniaki no i szkoda ze Constantina 2 nikt jeszcze nie zrobił ,film sprzedał się bdb

hudylobo

ciekawe jak im wyjdzie ten nowy batman żeby byli tam przeciwnicy mniej realni niż u pana Christopher Nolan bardzo mi się podobała jego wizja batmana ale czekam teraz na przeciwników takich jak Mr. Freeze,Poison Ivy,Killer Croc czy Clayface którzy nie mieli szans u pana Nolana

wort801

Batman ma być bardziej pod Lige więc bardziej komiksowy(fantastyczny) pożyjemy zobaczymy .Killer Croc jeden z moich ulubieńców hmm Husha jeszcze z Talonem zaproponuje ;D

hudylobo

i liczę na to :)

hudylobo

Ja już nie byłbym taki pewien czy nowy Batman będzie bardziej fantastyczny. Po trailerze nowego eSa ewidentnie widać, że stosowana jest koncepcja proponowana przez Nolana w Batmanach. Urealnianie postaci - choć w przypadku MoS w mniejszym stopniu, i urealnianie świata wokół postaci. Skoro MoS ma być pierwszym filmem, który będzie wprowadzeniem do uniwersum filmowego świata DC to taki sam zabieg czeka wszystkie filmy: JL, Batman, potencjalny Flash itp. Czy dodawanie takich mocno komiksowych elementów nie będzie sprzeczne z polityką, którą wypracowuje sobie studio? Zresztą z teoretycznego punktu widzenia część postaci, które wymieniliście da się w pewnym stopniu urealnić, pytanie tylko czy to wtedy wypali i czy spodoba się widzom.

zombie001

no sorry na przykład taki Mr. Freeze musi mieć tą swoją zbroję i i tą lodową broń ,a Killer Croc też musi wyglądać jak jakiś mutant a nie jak jakiś np zapaśnik w krokodylej skórze :) czy poison ivy musi mieć te rośliny ponad naturalne czy jak żeby umiała je hodować czy jak moc albo jest trujący pocałunek czy jej feromony batman ten musi pasować do ligi sprawiedliwych nie może być sam co w tych 3 filmach ostatnich

wort801

Ja najbardziej chciałbym film z Doktorem Fatem. Cała historia począwszy od Nabu przez powstanie hełmu starcia lordów porządku i chaosu aż po Kenta Nelsona. Fate jest materiałem na naprawdę dobry film.

Madridista_

no może być spoko film

wort801

http://www.komiksynaekranie.com/2013/01/del-toro-potwierdza-prace-nad-mrocznym-u niwersum-dc/
No i wygląda na to że jednak się zdecydował ;)

hudylobo

dzięki za info :) trzymam kciuki za batmana i Zatannę najbardziej :)

wort801

i za Swamp Thinga :)

wort801

Brakuje mi w tym zestawieniu tylko Dr Fate, ale i tak jest porządnie. Zatara pewnie zginie, a może właśnie(po napisach) ubierze hełm Nabu . Mam nadzieje że pozytywnych inf o realizacji filmu zacznie nam przybywać ;]

hudylobo

oby tak batman , zatanna,Swamp Thinga i Dr Fate oby było to serie filmów a nie że jedna postac jeden film tego bym nie chciał żeby każda postać miała przynajmniej trylogie o sobie :)

wort801

Batman ma dostać nowe filmy będące związane z Justice League(Superman,Flash,GreenLantern,WonderWoman,Batek) .
A Swamp Thinga, The Demona, Johna Constantine’a, Deadmana, The Spectre i rodzinnego duetu Zatara/Zatanna mamy zobaczyć w projekcie Dark Universe jako drużynę dziwnych freeków ratujących świat przed mistyczno/fantastycznymi zagrożeniami którym zwykła JusticeLeague sobie nie poradzi ;]

hudylobo

ale jak dobrze rozumiem można liczyć na ich solowe filmy i filmy wspólne tak jak z Avengers ?????

wort801

chyba pierw zadebiutują wspólne jako Dark Universe ,w komiksach obecnie jako JusticeLeagueDark w składzie Constantine, Deadman, Zatanna itp http://talkingcomicbooks.com/wp-content/uploads/2012/05/Justice-League-Dark_9_Fu ll-665x1024.jpg , http://media.comicvine.com/uploads/7/71700/2643261-__kgrhqr__pwfb_2_zf7sbqd4h9gh 7___60_57_super.jpg .Pewnie o solowych filmach i kontynuacji zadecyduje przychód kasy jaki zbierze z kin

hudylobo

aha dzięki :)