PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603082}

Likwidator

The Last Stand
2013
6,2 26 tys. ocen
6,2 10 1 26263
5,9 13 krytyków
Likwidator
powrót do forum filmu Likwidator

a ten koleś jedzie i jedzie noc i dzień i to pełną mocą...czy ten samochód jest na powietrze?

ocenił(a) film na 6
igielka192

Jechał i jechał ale akcja nie skupiała się cały czas na nim więc pewnie wtedy tankował ;)

ocenił(a) film na 6
Grzybiasty

Kolejny film, w którym z widzów robią idiotów w kwestii samochodów, a w szczególności ich reklamy. Zacznijmy od tego, że film jest z 2012 a Chevrolet Corvette ZR1 zostało zaprezentowane w 2009, więc jak agenci FBI mogą nie wiedzieć co to za samochód? Po drugie, jeden z agentów FBI mówi, że normalna wersja Corvette C6 ma ponad 600 KM a ZR1 1000. Jest to totalną bzdurą. Całkowicie normalna wersja Chevy Corvette ma 400 KM a ZR1 647 KM. Już jako ciekawostkę napiszę jeszcze, że pokazane w filmie Camaro SS posiada body kit z mocniejszej wersji ZL1. Na grillu jest logo SS, a felgi nie są z pakietu ZL1.

ocenił(a) film na 8
AmyS90

Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze.
Pierwotnie w filmie planowano pokazać inny samochód - Gumpert Apollo. Niszowy, amerykański supersamochód w wersji podstawowej posiadający 650 KM, w wersji Sport - 800 KM. Przy jego niewielkiej produkcji i nietuzinkowym wyglądzie kwestia "to jakiś batmobil" brzmiałaby sensowniej. Jednak Gumpert nie byłby zapewne w stanie dorzucić się do budżetu, więc stanęło na Chevrolecie.

auto:
http://www.autogen.pl/car-126-Gumpert-Apollo.html

Jeden z wczesnych newsów o filmie:
http://www.filmweb.pl/news/FOTO%3A+Schwarzenegger+na+planie+"The+Last+Stand"-792 99

ocenił(a) film na 7
Grzybiasty

raczej mało prawdopodobne że sobie tankował po drodze, byłby chyba łatwym celem, zatrzymać się na stacji ( jeszcze gdyby była mała kolejka...pomijająć już to) za dużo czasu to zajmuje, tu chodziło o to by był cały czas w ruchu

ocenił(a) film na 6
igielka192

Z tego co pamiętam (mogę się mylić) to zgubił całe FBI które za nim jechało więc co za problem zatrzymać się na chwile i dolać paliwa . Poza tym wątpię aby najgroźniejszy boss narkotykowy na świecie tankując auto w takiej sytuacji czekałby w kolejce żeby zapłacić za paliwo :D

ocenił(a) film na 7
Grzybiasty

różnie można to interpretować ;> oczywiście miał całą armie więc ktoś po drodze mógł mu dolewać "paciare". jakby nie nie było nieudolność policji była tragiczna, blokada z samochodów-ok, wystarczyło po całej szerokości rozwinąć kolczatke, można by było tak w nieskończoność, ale to był film i w filmach można wszystko :)

igielka192

Kolczatki teoretycznie nie mogli rozłożyć (chociaż sam na początku też uważałem to za dobry pomysł), bo uciekinier miał zakładniczkę, więc kolczatka mogłaby narazić dziewczynę na śmierć. Zwłaszcza przy takiej prędkości ;)

ocenił(a) film na 8
igielka192

Aj tam, aj tam czepiacie się szczegółów najwarzniejsze że rozwałka była i wielkie spluwy jak to u Arniego. So tam samochody. Co nudziliście się na filmie?

igielka192

Słuszna uwaga, cały seans o tym myślałem.
Wiele w tym filmie było jaj na które trzeba było przymknąć oko ale akurat kwestia paliwa wręcz mnie wkurzała.
Przecież przy takiej jeżdzie to musiałby tankować co 15 minut.

ocenił(a) film na 7
igielka192

Jak był w kiblu na sikanie też nie pokazali.

yanek75

Wypocił.

ocenił(a) film na 6
igielka192

Według mnie tak samo mógłbyś się przyczepić, że bohaterowie przez cały film nie robią kupy i siku, a jednak jakoś działają dzień i noc

ocenił(a) film na 8
igielka192

taki trochę Znikający Punkt lub Mad Max, dolewali mu paliwa w biegu :D

ocenił(a) film na 5
igielka192

Tankowanie jak tankowanie, ale chłop leci na pełnej po drodze i co chwila biegi zmienia, rzenada normalnie. Ja jadąc autostradą zwykłym samochodem 84KM jadąc ok.120 - 130km/h jadę na 5 biegu i tylko dociskam lub trochę popuszczam gazu nie tracąc na mocy, a pan w corvetta ZR1 jadąc na maxa na prostej drodze redukuje i wbija to coraz wyższe biegi. To ja się pytam ile on ich ma :/