Film w ogolnym odbiorze wypada srednio. Do plusow mozna zaliczyc brak jakis super efektow komputerowych oraz "Arnie dziadek" - nie jakis Terminator, tylko stary, zmeczony i zbolaly zyciem szeryf.... Poczatek obraz nawet troszke wciagal, jednak pozniej juz bylo troszke gorzej. Gra aktorska stoi na srednim poziomie, kilka bledow logicznych, scenariusz raczej nie powala, ogolnie wyszlo bardzo przecietnie....6/10
Ale ocenę dałeś jednak powyżej średniej? Zdecyduj się czego chcesz. Spodziewałeś się oskarowej produkcji?
Nie da się w takiej skali dać oceny typowo średniej, ponieważ ona wynosiłaby 5.5. Autor tematu mógł dać 5 albo 6, gdzie 5 jest oceną poniżej średniej, a 6 już powyżej. Jeśli ktoś uważa film za średni może wystawić ocenę 5 lub 6, bo tak czy siak musi zaokrąglić.
Sugestię żeby oceniać filmy po spodziewaniach uważam za bezsensowną.
Też dałem 6 a uważam jak kolega że to typowy ;średniak;Należała się 5 no ale "Arnie dziadek": zrobił swoje.
Ja również dałem 6.
Byłem bardzo zadowolony z filmu. Tego oczekiwałem. Fabuła nie była jakaś innowacyjna, aczkolwiek fajnie było znów zobaczyć Arniego w akcji. Widać, że czas go bardzo zmienił. Tak bardzo by się chciało, żeby mimo tego wieku znów miał tą swoją krzepkość, no ale tego nie da się wrócić. Tak czy siak z niecierpliwością czekam na jego kolejne filmy!
6 za Arniego ;) Mogą być spoilery dalej:
Film całkiem znośny do czasu ostatnich scen... tej z kukurydzą i mostem. Obie mocno przekombinowane i do bólu nielogiczne.
Podstawowe pytanie... czemu nikt nie czekał po drugiej stronie?
Samo jeżdżenie po polu... kto akceptuje takie pomysły?
A mogło wyjść całkiem dobre kino akcji...
Wg mnie film średni, zgadzam się, że "Poczatek obraz nawet troszke wciagal, jednak pozniej juz bylo troszke gorzej." Z kryminału zrobili wręcz komedię..