PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=577958}

Lincz

2010
7,2 53 tys. ocen
7,2 10 1 53193
6,2 20 krytyków
Lincz
powrót do forum filmu Lincz

Świetny Film

ocenił(a) film na 9

Byłem na pokazie w Koszalińskim Kryterium i muszę przyznać że świetny film, trochę czasem
śmieszna historia że nie mogli złapać tego dziadka, Tamara Arciuch której nie uważałem za
dobrą aktorkę wiem że się myliłem, Iza Kuna i Leszek Lichota również świetnie.

ocenił(a) film na 7
Manamana

Śmieszna historia? Mam nadzieję, że nie byłeś na balkonie bo tam była istna zwierzyna rodem z gimnazjum :>

ocenił(a) film na 9
Maciexs

Siedziałem w drugim rzędzie, ale słychać ich było przy samej scenie więc rozumiem cię doskonale bo mnie to też irytowało, hm może złego słowa użyłem może nie śmieszna ale taka nie realistyczna ciekawi mnie co chciał dalej powiedzieć producent o filmie przed jego pokazem, bo jego słowa zrozumiałem w sposób jakby ta historia wydarzyła się naprawdę...

ocenił(a) film na 8
Manamana

Nie rozumiem co masz na myśli mówiąc o producencie. Film oparty jest na prawdziwym wydarzeniu - linczu we Włodowie.
Byłem dzisiaj w Kryterium - wydaje mi się, że ze wszystkich filmów, które dane mi było oglądać, to właśnie "Lincz" zebrał największe brawa. Film godny uwagi, dobry, ŚWIETNA MUZYKA!, bardzo dobre aktorstwo (a przecież nie zaangażowano znanych twarzy - brawa dla producenta i reżysera). Film szokuje, nie jest przerysowany, oglądając go czuć emocje mieszkańców, można zauważyć ich pewne wyizolowanie i bezradność wobec życia w małej, klaustrofobicznej społeczności. Może okazać się czarnym koniem tego festiwalu (a wydaje mi się że tegoroczny poziom jest wyjątkowo wysoki).
Zdecydowanie polecam.
8/10

Manamana

Dokładnie. Śmiali się w nieodpowiednich momentach. Co za idioci. Co do filmu - mam nadzieje, że wkrótce trafi do kin. Dobry film.

ocenił(a) film na 9
Manamana

Nie to, że nie mogli, tylko się bali. A jak już się wzieli to chłop odrazu poszedł do piachu.

Manamana

Widziałam w tym roku na MiF'ie kilka długometrażowych i moim zdaniem "Lincz" był zdecydowanie najlepszym filmem.

Manamana

czekam z ciekawoscia... musze przyznac, ze wydawalo mi sie, ze temat byl wyjatkowo malo atrakcyjny.. kto chce ogladac film o jakims linczu? nikt... moze i film dobry, na co mam nadzieje, ale zapowiedzi sa na poziomie wyjatkowej kichy... w ogole nie dzialaja... i te fotosy... sa po prostu bardzo zle, telewizyjne... jezeli film dobry, to szkoda, ze jest tak sprzedawany / promowany

ocenił(a) film na 8
klimek8

Czekasz na film i oceniłeś na 2?

Sorvino

oj rzeczywiscie... juz czyszcze.. mialo sie innemu tytulowi oberwac...