PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=577958}

Lincz

2010
7,2 53 tys. ocen
7,2 10 1 53193
6,2 20 krytyków
Lincz
powrót do forum filmu Lincz

5/10

ocenił(a) film na 7

Moim zdaniem temat filmu bardzo dobry i poruszający.Tylko oczywiście jak to się Polakom
zazwyczaj zdarza - słabe wykonanie.Muzyka powinna bardziej trzymać w napięci, a sceny...Nie
wiem jak wy, ale momentami wydawało mi się, że oglądam jakiś denny serial.

ocenił(a) film na 7
twix04

mam podobne odczucia, jeśli chodzi o wykonanie. Sceny pobicia Grada w areszcie i napaści na Zaranka były anemiczne i bezpłciowe. Ani nie było pokazanych żadnych emocji ani nie trzymały w napięciu.. Podobnie scena, gdy Zaranek atakuje Grada nożem.. Aktorzy wyglądali raczej na znudzonych, a nie ostro wkurzonych :P

ocenił(a) film na 6
twix04

Mam podobne odczucia, choć temat ciekawy a raczej historia ale wykonanie marne mimo że grało tam kilku nie złych aktorów którzy umieją dobrze zagrać a tu była miernota.

ocenił(a) film na 8
twix04

Dziwne, bo moim zdaniem i aktorstwo niezłe i muzyka dobra...

huo_sanchez

Nie zgadzam się mi się właśnie podobało że nie było przesady jak chcecie rozpierduchy to włączcie sobie kolejny z serii amerykańskich debilnych produkcji w których od początku do końca chodzi o wielkie BUM i pokazanie jacy to amerykanie nie są zajebiści.

ocenił(a) film na 7
samel15

Nie chodzi o to, żeby było wielkie BUM, tylko żeby sceny z założenia dynamiczne, jak bójka, nie były jak flaki z olejem, bo to wygląda co najmniej komicznie.

ocenił(a) film na 8
jestemsen

Ja tez sadze, ze jestes dzieckiem amerykanskich wyobrazen o rzeczywistosci. Bojka z maczeta, jak piszesz anemiczna. A jak by wygladala bojka miedzy pijanym z maczeta i czlowiekiem ktory bije sie w obronie i boi o zdrowie i zycie? Wg mnie wlasnie tak, a nie jak Jeta Li czy Stathama. Zreszta realizm tego filmu jest glownym orezem jego przeciwnikow. Nie podoba sie im prawda o naszej Polsce, niezbyt kolorowej, niezbyt cywilizowanej. Ot, taka Bialorus z europejskim sznytem. Nb ten sznyt to raczej tylko w naszych wlasnych o sobie wyobrazeniach, bo w Europie nie maja problemow z przypisaniem nas do tej drugiej czesci Europy z Rosja, Ukraina, Rumunia etc.

ocenił(a) film na 7
aququ

W ogóle nie rozumiesz, co mam na myśli. Doskonale wiem, jaka jest nasza Polska, jak to wszystko wygląda i film to dobrze oddaje. Tylko zarzucam paru scenom, że są słabe. Tyle. A Ty już wymyślasz jakieś dziwne rzeczy i przechodzisz na zupełnie inny temat <:P

ocenił(a) film na 7
jestemsen

słabe bo realistyczne?

ocenił(a) film na 7
Sparow5

już sie wypowiedziałam na ten temat. Przykro mi, że nie rozumiecie :P

ocenił(a) film na 7
jestemsen

Masz racje nie rozumiem .w tym gatunku to komicznie nie wygląda

ocenił(a) film na 7
Sparow5

No to już nie mój problem, naprawdę :)