Bardzo dobry film! Obok "Dom zły" jeden z lepszych ostatnich lat. Wśród tych wszystkich pseudo komedii z Tomkiem Karolakiem w roli głównej, naprawdę solidne kino! Polecam!
Dobry, rzetelny, świetnie zrealizowany i zagrany film. Wyreżyserowany przez absolwenta ekonomii, zarządzania, dziennikarstwa i nauk politycznych? :) Ale widzę, że był II reżyserem przy Winie truskawkowym, co potwierdza jego geniusz i kwalifikacje :)
A Karolaka widziałam właśnie w zaskakująco dobrej komedii "Milion dolarów" :)
Karolak to zero przez małe "z" ! Karierowicz, nie wiem jak on się tego dorobił bo chyba nie talentem. Dlatego gra w takich filmach w jakich gra
No właśnie! Zdziwiłam się, że zagrał w dobrej komedii, chociaż przypomniałam sobie, że grał też w Rezerwacie, a to jest bardzo dobra komedia!
Ale to nie jest ten temat :)
Dokładnie to samo skojarzenie z Domem Złym:) Podobny klimat:) Najbardziej boli że ta nasza Polska taka właśnie jest- człowiek pozostawiony sam sobie w plątaninie przepisów, prokurator widział czyn a nie widział w tym człowieka. Życzyłałabym tylko takim ludziom zaznania takich sytuacji bez wyjścia i czy rozsądek może zwyciężyć kiedy z nikąd pomocy.
Bardzo dobry film, ale z takich prawdziwych historii kryminalnych oczywiście najlepszy "Dług". Ponadto lepiej oglądało mi się "Lincz" niż "Dom Zły". Znacie jeszcze jakieś podobne? Chodzi mi o prawdziwe historie kryminalne w Polsce. Był jakiś telewizyjny o Krzysztofie Olewniku, ale kiepski niestety :|