PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=577958}

Lincz

2010
7,2 53 tys. ocen
7,2 10 1 53193
6,2 20 krytyków
Lincz
powrót do forum filmu Lincz

9/10

ocenił(a) film na 8

Bardzo dobry film! Obok "Dom zły" jeden z lepszych ostatnich lat. Wśród tych wszystkich pseudo komedii z Tomkiem Karolakiem w roli głównej, naprawdę solidne kino! Polecam!

ocenił(a) film na 8
blackfield84

Dobry, rzetelny, świetnie zrealizowany i zagrany film. Wyreżyserowany przez absolwenta ekonomii, zarządzania, dziennikarstwa i nauk politycznych? :) Ale widzę, że był II reżyserem przy Winie truskawkowym, co potwierdza jego geniusz i kwalifikacje :)
A Karolaka widziałam właśnie w zaskakująco dobrej komedii "Milion dolarów" :)

ocenił(a) film na 8
potasznia

Karolak to zero przez małe "z" ! Karierowicz, nie wiem jak on się tego dorobił bo chyba nie talentem. Dlatego gra w takich filmach w jakich gra

użytkownik usunięty
blackfield84

popieram

ocenił(a) film na 8

No właśnie! Zdziwiłam się, że zagrał w dobrej komedii, chociaż przypomniałam sobie, że grał też w Rezerwacie, a to jest bardzo dobra komedia!
Ale to nie jest ten temat :)

blackfield84

Dokładnie to samo skojarzenie z Domem Złym:) Podobny klimat:) Najbardziej boli że ta nasza Polska taka właśnie jest- człowiek pozostawiony sam sobie w plątaninie przepisów, prokurator widział czyn a nie widział w tym człowieka. Życzyłałabym tylko takim ludziom zaznania takich sytuacji bez wyjścia i czy rozsądek może zwyciężyć kiedy z nikąd pomocy.

blackfield84

Dodałbym jeszcze za bardzo dobra rola Komasy

ocenił(a) film na 8
blackfield84

Bardzo dobry film, ale z takich prawdziwych historii kryminalnych oczywiście najlepszy "Dług". Ponadto lepiej oglądało mi się "Lincz" niż "Dom Zły". Znacie jeszcze jakieś podobne? Chodzi mi o prawdziwe historie kryminalne w Polsce. Był jakiś telewizyjny o Krzysztofie Olewniku, ale kiepski niestety :|