PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=577958}

Lincz

2010
7,2 53 tys. ocen
7,2 10 1 53119
6,3 26 krytyków
Lincz
powrót do forum filmu Lincz

Basia Słotowa

ocenił(a) film na 8

Może mi ktoś powiedzieć kim była Basia Slotowa? Była żona tego całego Zaranka? Bo nie rozumiem dlaczego akurat od niej on żądał pieniędzy?
Poza tym, Renata Grada składała fałszywe zeznania, ale w jakiej kwestii? Sprawa dotyczyła jej męża i ojca, ale o co konkretnie chodziło?
Pomóżcie :D

ocenił(a) film na 7
werus89

Ja też tego nie zajarzyłem, więc podbijam pytanie.

ocenił(a) film na 9
werus89

Kobieta od której żądał pieniędzy była jego żoną ( z tego co zrozumiałam i wyczytałam w tym artykule (http://wyborcza.pl/1,75478,2815050.html - w sumie nie jest za dobry, ale nic lepszego nie znalazłam) a z tymi fałszywymi zeznaniami to sama nie wiem, o co chodzi.
A film genialny - a artykuł, który Wam podrzuciłam wygląda, jak scenariusz - w sumie film nie odbiegał od rzeczywistości.
pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 7
Aneta_

W artykule jest wyraźnie napisane, że to była jego konkubina.....

ocenił(a) film na 8
Marious33

Super, dzięki za link do reportażu, przydał się ;) Przynajmniej kwestie Baśki mamy z głowy, ale powiedzcie mi co z tymi fałszywymi zeznaniami? ;) Macie jakieś pomysły? :)

werus89

żona Grada zgłosiła, że to jej ojciec zabił, a nie Grad. Jest w filmie scena, kiedy dwóch kolesi kopie zwołoki Zaranka po pobiciu przez pierwszą grupę. To był ojciec Renaty Grad z kimś innym. Jak Grad z pozostałą trójką odchodzili od pobitego, on jeszcze zył. Nie jest pokazane czy umarł przed przybyciem ojca Renaty Grad, czy po skopaniu przez niego. Chodziło o to, że Renata Grad zeznała, że to jej ojciec zabił Zaranka, a nie mąż. Ale o to chodziło w zeznaniach. Była tez scena kłótni Grada z tesciem. Tak naprawde cięzko dojść kto go zabił, czy pierwsza grupa czy nastepna dwójka. Ale tego chyba nikt nie wie ...