PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=577958}

Lincz

2010
7,2 53 tys. ocen
7,2 10 1 53193
6,2 20 krytyków
Lincz
powrót do forum filmu Lincz

Jak w tytule. Zastanawiam się, czy wybrać się do kina, ale jestem trochę wrażliwa jeśli chodzi o brutalne sceny.

elfka77

Nie byłem na filmie,ale sądząc po tematyce to tak.

elfka77

Film jest dosyć mocy, ale można na te momenty sobie oczy zasłonić, chociaż bardzo wrażliwym osobom nie polecam.

ocenił(a) film na 9
elfka77

właśnie wróciłam z kina... i o matkoboskoczestochowsko! film jest brutalny i bez zasłaniania oczu się nie obędzie, mimo to polecam, bo to bardzo dobre polskie kino.

elfka77

Jest wiele mocnych scen ale mimo wszystko myślę, że warto obejrzeć ten film.

ocenił(a) film na 8
elfka77

Też unikam brutalnych scen w filmach, boję się ich, ale na "Lincz" poszłam. Właściwie już w zwiastunie większość z tej brutalności jest pokazana, więc można się przygotować. Oprócz tego, rzecz jasna, jakiś pobicia, znęcanie się, walki na noże. Ale jakoś dałam radę bez zasłaniania oczu ;)

Tak, film jest mocny, ale chodzi bardziej o wrażenie, które wywołuje - realność, fakt, że takie rzeczy naprawdę się dzieje, że jedna osoba potrafi zastraszyć całe rodziny i nikt nie może z tym nic zrobić..

ocenił(a) film na 8
elfka77

są brutalne, nawet bardzo.
i całe szczęście że kilka słabo jest nakręconych, bo łatwo stracić dystans...

film wogóle jest obezwładniająco mocny. Historia nie zaskakuje, ale z tego co czytałam w gazecie uczestnicy zdarzeń mówią, że dokłądnie tak było i że Komasa doskonale zagrał tamtego zbira. I jeśli oni tak mówią, to ja na prawdę uważam , że to jeden z najmocniejszych filmów jakie widziałam. Ile takich dziadów lata po poskich wsiach i miasteczkach? czy każdego trzeba będzie zatłuc dechami, żeby dzieciaki można było bez lęku puścić do lasu? ech...