PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=577958}

Lincz

2010
7,2 53 tys. ocen
7,2 10 1 53193
6,2 20 krytyków
Lincz
powrót do forum filmu Lincz

Scena w więzieniu gdzie grupa więźniów katuje jednego z braci a potem wpadają klawisze i po
prostu przenoszą ofiarę jest kompletnym absurdem, i proszę nie piszczcie ze tak jest na prawdę.
Masa takich prze kolorowanych scen i powiedzmy sobie szczerze średniej gry aktorskiej niszczy
ten fil Fajny temat kiepskie wykonanie jak dla mnie 5/10

ocenił(a) film na 7
pastor_x

Czyli go nie przenosza i moga go pi zgac dalej...

ocenił(a) film na 8
pastor_x

ale zdajesz sobie sprawe ze to jest areszt sledczy a nie wiezienie. przeniesli go w celu unikniecia dalszej rozpierduchy, prawdopodobnie do innej celi, do innych 5 wiezniow. przeniesli go bo bali sie, ze jezeli wspolwiezniowe go zabija to i tak nikt nie dojdzie kogo oskarzyc (nikt sie nie przyzna, co najwyzej wszyscy dostana pobicie ze skutkiem smiertelnym albo o nieszczesliwy wypadek), a bekna za to klawisze. wiec fakt przeniesienia nie jest przejaskrawiony - ba!! malo tego - mnie dziwi ze nie przeniesli brata.

ocenił(a) film na 5
pieczi1989

Chodziło mi raczej o to że nie zrobili nic więcej. W każdym areszcie w Polsce po takiej akcji Ci więźniowie mieli by poważne kłopoty.
W ogóle sama scena pobicia jest debilna, po co dlaczego? totalny nonsens

ocenił(a) film na 8
pastor_x

sporo racji masz. ale z drugiej strony klawisz zapytal sie co sie stalo. a oni odpowiedzieli ze to jeden z braci sie rzucil na nich. to bylo ich slowo przeciwko jego slowu. a dla klawisza i Ci i ten to wiezniowe - zbiry. a czy samo pobicie debilne? realistyczne wg mnie. przyszli nowi - trzeba ich ustawic w szeregu zeby wiedzieli gdzie ich miejsce. w to akurat jestem w stanie uwierzyc w 100%

ocenił(a) film na 5
pieczi1989

Nikt bez powodu nie dostaje takiego wpie.... od tylu osób w pierdlu.

ocenił(a) film na 7
pastor_x

tam było powiedziane, jak ich wprowadzali, ze to są Ci, co dziadka załatwili.

użytkownik usunięty
pastor_x

Z tym, że oni mieli powód, bo się im postawił z pięściami. A, że ta recydywa nie ma za grosz honoru i innych wartości moralnych + przyjemność z czynienia komuś krzywdy... cóż tu więcej dopowiadać.

ocenił(a) film na 7
pastor_x

Obejrzyjcie sobie Symetrię - tam jest ładnie pokazane, jak takie mechanizmy działają.