PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=577958}

Lincz

2010
7,2 53 tys. ocen
7,2 10 1 53193
6,2 20 krytyków
Lincz
powrót do forum filmu Lincz

Scenariusz do tego filmu napisalo zycie i przerazajace jest to ze takie rzeczy sie ciagle zdarzaja ze
gdzies jest ktos kto grozi zastrasza bije a POlicja wyglada jakby nie wiedziala co z takim
delikwentem zrobic...

ocenił(a) film na 8
punisher822_filmweb

Potwierdzam, na tym pierwszym usnęłam ; )

golkas0

nie pisz takich rzeczy głośno!

punisher822_filmweb

patologicznego??? o nie mogę się zgodzić! to zupełnie inna konwencja, jedynie pewne elementy mogą pozwolić na porównanie ich... Dom zły to specyficzne kino, jak sam Smarzowski..

ocenił(a) film na 10
anuta

JASNE ZE PATOLOGIE UKAZUJE SMARZOWSKI W SWOICH FILMACH I NIE ZAPRZECZAJ BO TO TYLKO DOWOD ZE NIEUWAZNIE OGLADASZ JEGO FILMY... Nie mam nic do SMARZOWSKIEGO bo lubie jego ROZE, WESELE, DROGOWKE ale w kilku swoich filmach robi z naszego kraju skupisko PATOLOGII i wszechobecnych alkoholikow. To co On pokazal w DOMIE ZLYM jest poprostu karykatura polskiego spoleczenstwa i smutne jest to ze ktos zyjacy w innym kraju zobaczy taki DOM ZLY i pomysli ze u nas tak jest naprawde... PIJANY PROKURATOR WYPADAJACY Z AUTA I LEDWO CHODZACY, KOBIETA W 8-9 MIESIACU CIAZY KTORA CALY CZAS DO PRACY CHODZI, POLICJANCI NA 'WIZJI SPECJALNEJ' PIJANI LATAJACY Z WODKA a o ARESZTOWANIU KOLESIA NIEWINNEGO NIE WSPOMNE... Inni obejza cos takiego i naprawde sa w stanie uwierzyc ze tak jest u nas wszedzie... To co On ukazal w DOMIE ZLYM to zwykla patologia a ty wielce zdziwiona ze napisalem PATOLOGIA. A moze ty wcale uwaznie tego filmu nie ogladalas ze tak go bronisz. LUBIE SMARZOWSKIEGO ALE Z 'DOMEM ZLYM' NAPRAWDE PRZEGIAL PALE TYM JAK UKAZAL ALKOHOLIZM I ZEZWIERZECENIE POLAKOW NAWET W PRACY...

punisher822_filmweb

NIE KRZYCZ DO MNIE! pfff...

oglądam, chdziło o kontekst wypowiedzi - i raczej obraźliwy ton wobec filmu, więc wyluzuj...
Smarzowskiego cenię i staram się oglądać z jak największą uwagą.

ocenił(a) film na 6
punisher822_filmweb

Jeśli chodzi o Dom Zły, to chyba dosyć ważne w odbiorze jest to że akcja nie toczy się w dzisiejszych realiach a dobrych kilkanaście lat temu. Natomiast ten film porusza bardzo ważny i ciekawy temat, szkoda tylko że jest tak słabo zrealizowany. Ogląda się go mimo to dobrze.

ocenił(a) film na 6
obladioblada

zgodzę się z tym, że słabo zrealizowany. słabe sceny szczególnie ta, kiedy katował śrubokrętem babcie...