Scenariusz do tego filmu napisalo zycie i przerazajace jest to ze takie rzeczy sie ciagle zdarzaja ze
gdzies jest ktos kto grozi zastrasza bije a POlicja wyglada jakby nie wiedziala co z takim
delikwentem zrobic...
patologicznego??? o nie mogę się zgodzić! to zupełnie inna konwencja, jedynie pewne elementy mogą pozwolić na porównanie ich... Dom zły to specyficzne kino, jak sam Smarzowski..
JASNE ZE PATOLOGIE UKAZUJE SMARZOWSKI W SWOICH FILMACH I NIE ZAPRZECZAJ BO TO TYLKO DOWOD ZE NIEUWAZNIE OGLADASZ JEGO FILMY... Nie mam nic do SMARZOWSKIEGO bo lubie jego ROZE, WESELE, DROGOWKE ale w kilku swoich filmach robi z naszego kraju skupisko PATOLOGII i wszechobecnych alkoholikow. To co On pokazal w DOMIE ZLYM jest poprostu karykatura polskiego spoleczenstwa i smutne jest to ze ktos zyjacy w innym kraju zobaczy taki DOM ZLY i pomysli ze u nas tak jest naprawde... PIJANY PROKURATOR WYPADAJACY Z AUTA I LEDWO CHODZACY, KOBIETA W 8-9 MIESIACU CIAZY KTORA CALY CZAS DO PRACY CHODZI, POLICJANCI NA 'WIZJI SPECJALNEJ' PIJANI LATAJACY Z WODKA a o ARESZTOWANIU KOLESIA NIEWINNEGO NIE WSPOMNE... Inni obejza cos takiego i naprawde sa w stanie uwierzyc ze tak jest u nas wszedzie... To co On ukazal w DOMIE ZLYM to zwykla patologia a ty wielce zdziwiona ze napisalem PATOLOGIA. A moze ty wcale uwaznie tego filmu nie ogladalas ze tak go bronisz. LUBIE SMARZOWSKIEGO ALE Z 'DOMEM ZLYM' NAPRAWDE PRZEGIAL PALE TYM JAK UKAZAL ALKOHOLIZM I ZEZWIERZECENIE POLAKOW NAWET W PRACY...
NIE KRZYCZ DO MNIE! pfff...
oglądam, chdziło o kontekst wypowiedzi - i raczej obraźliwy ton wobec filmu, więc wyluzuj...
Smarzowskiego cenię i staram się oglądać z jak największą uwagą.
Jeśli chodzi o Dom Zły, to chyba dosyć ważne w odbiorze jest to że akcja nie toczy się w dzisiejszych realiach a dobrych kilkanaście lat temu. Natomiast ten film porusza bardzo ważny i ciekawy temat, szkoda tylko że jest tak słabo zrealizowany. Ogląda się go mimo to dobrze.