PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=577958}

Lincz

2010
7,2 53 tys. ocen
7,2 10 1 53193
6,2 20 krytyków
Lincz
powrót do forum filmu Lincz

Film przede wszystkim szokuje obrazem funkcjonowania kraju: lekarz kpi sobie z obrażeń i
odradza obdukcję, na skargę trzeba jechać do miasta wojewódzkiego, policja ma tylko jeden
radiowóz i 3 ludzi na kilka wiosek, prokuratura dba tylko o polityczno-wizerunkowy
aspekt procesu.....

Film trzyma w niesamowitym napięciu mimo, że historia jest znana.Niesamowite aktorstwo
głownych bohaterów. Film jest krótki,ale właśnie to sprawia, że jest taki surowy i przemawiający,
nie widzę sensu rozwijania innych watkow, bo nie są one bardzio ważne dla tej przedstawienia tej historii, Często
niedopowiedzenie bardziej przemawia niż przegadanie tematu.

ocenił(a) film na 8
isiak22

Święte słowa. Zgadzam się w 100%

isiak22

Dokładnie ,taka jest polska rzeczywistość, policja gówno robi a co roku przyznają sobie nagrody, za co ???!!!! Pan prokurator tez miał w filmie dobrą rolę, taki jest niestety polski system.

ocenił(a) film na 8
isiak22

Również odniosłem wrażenie, że sąd apelacyjny zmienił wyrok na surowszy ze względu na przekonywującą mowę prokuratora...

Od dawna żaden film tak na mnie nie podziałał. Z początku liczyłem na surowy wyrok dla tych gospodarzy, jednak później zrozumiałem ich motywy i cieszyłem się, gdy ten dziad obrywał...