PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=577958}

Lincz

2010
7,2 53 tys. ocen
7,2 10 1 53193
6,2 20 krytyków
Lincz
powrót do forum filmu Lincz

Genialnie oddaje polskie realia gdzie nie ściga się przestępców bo wokół pełno biurokracji a jak dojdzie co do czego to się ściga ludzi którzy zostali postawienie pod ścianą. Z początku trochę irytują dłużyzny typu facet siedzi na ławce i się gapi, ale fabuła się rozkręca i w pewnym momencie zauważyłem jak mocno trzyma w napięciu. Film wzbudza dużo emocji i człowiek zaczyna się zastanawiać jak sam by postąpił na ich miejscu. Sceny przemocy uzasadnione i zrealizowane na wysokim poziomie.
W filmie są użyte retrospekcje które według mnie mogą nie być jednoznacznie odczytywane. Polecam zapoznać się z historią sprawy przed obejrzeniem filmu http://pl.wikipedia.org/wiki/Samosąd_we_Włodowie

volter_net

Ciekawy komentarz ale to nie tylko kwestia biurokracji,dochodzi do tego lekceważenie problemow społeczeństwa a nawet brak sprzętu .Oglądałem film i muszę powiedzieć ze chłopaki troche za bardzo się podpalili . Do takich socjopatów jak ten niezresocjalizowany śmieć trzeba podchodzić z dystansem. Tak latwo można było go przyskrzynić..