PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=577958}

Lincz

2010
7,2 53 tys. ocen
7,2 10 1 53193
6,2 20 krytyków
Lincz
powrót do forum filmu Lincz

po co "zbir" kolekcjonował wycinki z gazet o prawach człowieka? i co oznacza początkowa
scena, gdy jest w urzędzie i składa ten plik dokumentów ?

ocenił(a) film na 6
agn_chmielewska

To z urzędem i dokumentami.. wydaje mi się iż chodziło o to, że już dawniej był skazany, mógł jakieś dokumenty związane z tym zdawać. Albo wyszedł na przepustkę z więzienia..

bmwz5

"Zaranek" ubiegał się o rentę, trzeba się dobrze przyjrzeć a na każdym z tych dokumentów pojawia się takie słowo ("Wniosek o przyznanie renty" itp.). Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
Willy_5

Tak. Zgadza się - jeszcze raz obejrzałam początek - i tak na każdym dokumencie było na temat podania o rentę. Ale jeszcze o tych wycinkach na ścianach - była tam również jego imienna "krata osadzonego" - czyli pewnie dotyczyło to okresu gdy był w więzieniu. Tylko po co miał wycinki o ochronie praw człowieka? Czytałam prawdziwe dane w internecie o tym człowieku i nic nie znalazłam.

ocenił(a) film na 6
agn_chmielewska

Być może koleś, jak sporo tego typu sadystów, uważał, że siedział "za niewinność" i starał się gdzieś odwoływać (dojrzeć można informacje o sądzie w Strasburgu, a także adresy Prokuratury Generalnej, Sądu Najwyższego i Amnesty International).