film tylko dla fanatycznych ulverowców. może mało ciekawy a może muszę poczekać na polskie napisy - w każdym razie nie odczytałem ewentualnego głębokiego przesłania...
MUZYKA natomiast niesie PRZESŁANIEEE....nie widzialem filmu, wiec pisze skad go wziac??? Z gory dziekuje
pewnie pytanie juz nieaktualne.. skad? oczywiscie, ze sprowadzic z Norwegii za jedyne 250zł. a tak na polskie warunki zawsze dobre są 'zasysacze':D
Szczerze to do tego filmu nie są potrzebne żadne napisy. Film nie jest na pewno na "1 raz". Czuje się pewien niedosyt po oglądnięciu, że czegoś brakuje jakiegoś/jakiś elementów. Są niedociągnięcia, ale wg mnie zamierzone. Film jest po prostu niesamowity. Po każdym oglądnieciu pozostaje jakieś dziwne uczucie takiego ni to rozbicia, ni to osamotnienia czy zawieszenia. Odnośnie przesłania to mi coś kiełkuje ... . A soundtrack ... cóż mogę powiedzieć ... jedynie to, że to chyba jedyny soundtrack na świecie, który robi totalne spustoszenie w środku, targa wachlarzem uczuć i emocji. Po prostu gdy się słucha to należy się już tylko wyłączyć (albo on sam za chwilę nas wyłączy) i udać się na te 36 minut z ta muzyką do wnętrza siebie, szukając odpowiedzi na pytania dotyczące nas samych. Film świetny, a muzyka po prostu genialna ... jak cały Ulver :) . Pozdr.
:) muuzzyka ... Juz widziałem film i powiem ze jest naprawde niezle pod wzgledem klimatycznym ... zgodze sie z Toba ze ma niedociagniecia(ale czy zamierzone?? niskobudzetowki tak maja :( No alee ta muzyyka!! To jest wrecz nie do opisania!! dzieki za polecenia napewno gdy bede miał okazje to przesłucham :) pzdr
Hmm chyba ja jednak źle się wyraziłem. Miałem na myśli prędzej "niedopowiedzenia" niż "niedociągnięcia" bo dla mnie ten film jest po prostu ciosem (pozytywnym rzecz jasna) i dla mnie on mógłby być wyprodukowany, nakręcony itd za 1 $, a i tak byłby świetny. A co do rekomendacji to nie ma za co . Pozdrawiam.
Jestem milosniczka Ulvera i jego wszystkich soundtrackow do filmow, wiem, ze zrobil muzyke do Sidd Neger, Lyckantropen, Uno, a takze Salto, Salmiakk og Kaffejak .. te dwa ostatnie nie widzialam niestety, jesli ktos ma cos to prosze o kontakt!
ja jak cos to moge udostepnic ten film, ale z b. slaba jakoscia niestety, no i mam film Svidd Neger z dobra jakoscia.
pozdrawiam!
No to pozdrawiam gorąco kolejną osobę, która potrafi docenić jakże głęboką twórczość Ulvera w trakcie już ambientowego grania. Miło widzieć takie pozytywne opinie :). OST z Lyckantropen jest dla mnie po prostu arcydziełem samym w sobie. Niemniej jednak Ulver nagrał wiele innych, równie znakomitych albumów oscylujących w klimatach darkwave/ambient. Lyckantropen jednak widziałem w znośnej wersji zarówno audio jak i wideo. Pozdrawiam serdecznie :)
Muzyka Ulver jest po prostu piękna a zwłaszcza ostatnie ich dzieło "Shadows of the Sun". Ulver zawsze będą mistrzami... przynajmniej dla mnie ;P
o ich ostatnim długo by mówić;) a Lyckantropen Themes, zarówno jako soundtrack i jako płyta, jest zjawiskowe.
Cóż, także nie doszukałam się przesłania, być może przez brak napisów? Jednakże muzyka i sposób, w jaki film jest nakręcony pozostawiają dużo uczuć.
Lyckantropen oglądałem i niestety nie jestem w stanie wyłowic sensu tego filmu z racji braku napisów. Jednak sama muzyka + obraz dają wystarczająco dużo aby wysoko ocenić film.
Salto, salmiakk og kaffe mam od 2006 roku na komputerze i jeszcze go nie oglądałem - bez napisów nie widze większego sensu.