PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7958}
6,5 44 tys. ocen
6,5 10 1 44111
5,2 13 krytyków
Młode wilki
powrót do forum filmu Młode wilki

5/10

ocenił(a) film na 5

Z początku tragedia. Dialogi drętwe, gra aktorów beznadziejna, wszystko naciągnięte do granic możliwości. Z czasem film rozkręcił się do tego stopnia, że dało się go oglądać. Jednak cały czas nie opuszczało mnie wrażenie, że historia przedstawiona w "Młodych wilkach" to tak naprawdę piękny sen głównego bohatera. W filmie przygniata fascynacja USA. Amerykańskie samochody, amerykańska waluta, amerykańscy gangsterzy... Tyle, że amerykańscy tak po naszemu, po polsku. Fura, skóra i komóra.
Wrażenie snu umacnia zarówno niesamowity fart głównego bohatera, jak i łatwość z jaką gangsterzy radzą sobie z prawem, którego nawiasem mówiąc w tym filmie nie ma. Także montaż przypomina zlepek sennych obrazów, nie zawsze uporządkowanych, nie zawsze do siebie pasujących.
Jak już napisałem, gra aktorów jest słaba, momentami tragiczna (postać Cichego), a dialogi drętwe i nieciekawe. Strzelaniny, pościgi, zrobione nieudolnie, parodiujące wręcz kino amerykańskie.
"Młode wilki" to film kiepski, pełen wad, praktycznie wolny od zalet, ale z racji, ze traktuje o rzeczach przyjemnych, ogląda się go również całkiem przyjemnie i za to jestem skłony postawić mu 5/10.

ocenił(a) film na 6
navi69ator

już nie pamiętam dobrze filmu, ale faktem jest, że rola Cichego grana przez Jakimowicza była miejscami beznadziejna. Czasami zastanawiałem się, co on powiedział, bo tak było niemrawo. Chociaż przyznam, że jego wizerunek pasował do filmu i zrobił pewnie niezłą wrzawę wśród kobiecej widowni, ale przydałby się ktoś kto podmieniłby mu głos.

franz86

W dwójce jest jeszcze gorszy!