PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7958}
6,5 44 tys. ocen
6,5 10 1 44111
5,2 13 krytyków
Młode wilki
powrót do forum filmu Młode wilki

Widzialem wczoraj 3 razi i musze powiedziec ze takiego naiwnego filmu to nie pamietam. Nie potrzebnie zrobili z tego sensacje w amerykanskim stylu - wiadomo jak to sie konczy. Te wybuchy, idiotyczne strzelaniny i ogólna głupota...Dialogi tez glupawe, aktorstwo nienajlepsze i do tego te niedostatki techniczne.
Zawsze jednak ogladam Młode Wilki bo mam do nich jakis sentyment. No ale jak sie ocenia film to nie ma sentymentów - trzeba byc obiektywnym.

Motorcycle_Boy

zgadzam się naiwny ten film i niedopracowany, ale jak się go oglądało te 11 lat temu to było coś
mimo wszystkiego oglądam go zawsze kiedy tylko jest w tv (chociaz mam go na dvd)

ocenił(a) film na 10
Kami122

zgadzam sie z wami.Film troche naiwny ale jak na tamte lata dobry.Młodee wilki 1/2 był już lepszy

ocenił(a) film na 9
miedzianobrody

A nigdy w życiu 1/2 nie była lepsza niż jedynka...
Dopiero co skończyłęm oglądać tą część (bo dawno nie oglądałem jej i zapomniałem o co wogóle tam chodziło) i stwierdzam że masacra, w sumie tak jak i jedynka. Ale tak jak większość mam sentyment do tego filmu i uwielbiam go oglądać (pierwszą część).

ocenił(a) film na 10
Motorcycle_Boy

Młode wilki tak ahhh ten filmik ma niepowtarzalny klimat, nie wiem dlaczego ale chwyta za serducho;) moze przez ta muzyke, wg mnie to najlepsza scieżka dzwiekowa, ktora zostala stworzona w polskim kinie... Moze ktos powie ze to zbyt duze okreslenie... ale ja sie bede tego trzymal;) liczy sie wlasnie ten niepowtarzalny klimat, ktory dzieki tej sciezce dzwiekowej tak dlugo zapada w pamieci tak tak ta muza jest po prostu idealna pasuje w kazdym calu oddajac nastój chwili... Jest to kultowy filmik i trzeba wybaczyc te wszytskie niedociągnięcia, które teraz po latach tak bardzo rzucaja sie niektórym osobnikom;) w oczy.Pozdrawiam !!!

cranberis

2 CZESCIE DO 1 MLODYCH WILKOW NAWET NIE MA CO POROWNYWAC

1/2 TO BYL KOSZMAR!

ocenił(a) film na 10
cranberis

Masz racje ma to jakis nie powtarzalny klimat. Nie wiem czemu ale obie czesci kojarza mi sie jakos z wakacjami psprzed 11 lat a choc film nie nic z tym wspolnego no moze jak tam wariowali na plazy przed wyjazdem. A ta sciezka dzwiekowa to po prostu MAJSTER SZTYK. "Various manx-Pocaluj noc" jak by kto pytal o tytul

ocenił(a) film na 8
Motorcycle_Boy

Ten film pomimo wielu błędów ma coś w sobie. Zdaję sobie sprawę, że to pewnie sentyment, ale ja mu daję 10, wiem, to stanowczo za dużo, jednak klimat jaki stworzono w tym filmie jest arcydziełem. Fabuła rzeczywiście naciągana, w niektórych momentech może śmieszyć, ale ten film ma już ponad 10 lat, a i dzisiaj robią filmy dużo bardziej trywialne i naiwne. Jeśli chodzi o aktorów, to poziom jak zwykle trzyma Nowicki, reszta jest głównie debiutantami, a jak czas pokazał żaden z nich kariery nie zrobił. Szwedes zagrał przyzwoicie, Jakimowicza trudno nazwać aktorem, ale akurat w tym filmie stworzył kreację zapadającą w pamięć, a to świadczy, że jednak sprostał zadaniu. Pozostali też coś tam pokazali, ale bez rewelacji. Filmik w sumie bardzo przeciętny, jednak ma w sobie to coś, co sprawia, że wraca się do niego z przyjemnością.

ocenił(a) film na 10
rycerz1984

Oglądałem ten film jak miałem 15 lat. w tedy każdy chciał być Cichym. Wielki sentyment do filmu i do muzyki. Tak jak wyżej kolega napisał "stworzona do tego filmu". Aktorstwo na słabym poziomie ale trafił w swój czas. Kiedy polska wchodziła w kapitalizm pokazany świat pieniędzy szybkich aut i takie luzu i beztroski o którym marzy chyba każdy. I do końca nie jest taki pusty ten film w swoim przekazie. Bohaterowie niby źli ale mający swoje zasady. Co bardzo pokazuje ostatnia scena. "jedz za nią ..." ta barka w tle i zaczynająca sie piosenka "pocałuj noc"
Ps. 5 lat po oglądnięciu tego filmu z moimi przyjaciółmi zrobiłem sobie podobną fotkę nad wodą. Podpisaliśmy ją właśnie "Młode wilki" po następnych 7 latach niekiedy siadam z tymi którzy pozostali na miejscu często przy wódeczce i ze łzami w oczach patrzymy na to zdjęcie wspominając tamte czasy. Jak tu nie dać 10/10?
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
Motorcycle_Boy

Nie da się ukryć, że w filmie jest mnóstwo błędów jak np. motyl na drucie podczas rozmowy Chmielewskiego z architektem odnośnie budowy autostrady. Trzeba jednak zwrócić uwagę na to, że większość polskich produkcji jest pełna takich "głupot". Dla mnie ten film jest w jakimś stopniu symbolem lat 90-tych. Oglądałem go mnóstwo razy i zawsze z chęcią do niego wracam. Młode Wilki mają swój klimat i o to chodzi. Tyle...

ocenił(a) film na 5
marekm

Tak, film skierowany glownie do mlodziezy poczatku lat 90. Sprawdzil sie w tej roli.