PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=843956}
5,7 12 tys. ocen
5,7 10 1 12347
5,1 49 krytyków
Maestro
powrót do forum filmu Maestro

Uważam że istnieją przesłanki że Mulligan dostanie w końcu Oscara za ten film. Nie jest to jej najlepsza rola, ale Holiłud lubi takie filmy, silna kobita która wpiera męża , do tego wątek żydowski też ma niebagatelne znaczenie. Jesli nie Oscar to trzecia nominacja do Oscara murowana wg. mnie.

ocenił(a) film na 7
Stefano_Euseubio

Carey powinna dostać Oscara za Obiecujaca Młoda Kobietę. Role życia miała już dawno w Była Swoją dziewczyna ale ona umie grać. Ta aktorka nie gra słabych ról. Nie zagrała w żadnym filmie akcji. Mogłaby też zagrać dziewczynę Bonda bo jest Brytyjka

joan19

Tak, zgadzam się te dwie role najlepsze w jej karierze, ale Oscarowa raczej tylko "była sobie dziewczyna", jeszcze dwie inne jej wybitne role to bez wątpienia "nie opuszczaj mnie " a druga to "pod wielkim niebem". Co do sensacji -faktycznie nie gra w tego typu filmach wyjątek " wall street" ale to nie typowe kino akcji ,ale zagrała w mini serialu kryminalnym. Aktorką jest jedną z lepszych z obecnie grajacych.

joan19

p.s jako dziewczyny bonda to jej nie widze. jak była młodsza z 10 lat temu to owszem,ale np. jego zimną przełożoną, szefową, albo jakas inna agentkę.

ocenił(a) film na 7
joan19

Zdecydowanie powinna wygrać za Promising young woman

Stefano_Euseubio

Mimo że powinna go zdobyć, bo jest bezsprzecznie najlepsza. Chyba tylko Emma Stone w Biednych istotach jej dorównuje. To jednak przegra na rzecz mniejszości rasowej. No bo przecież trzeba Indiankę nagrodzić. Która zagrała przeciętnie, wręcz na jednej minie cały film. I ten monotonny ton glosu. Do tego nawet nie ma roli głównej. Jest cały czas w tle.

Honoka

możesz sie zdziwić , mulligan zagrała żonę żydowskiego muzyka, a wiadomo kto rozdaje karty w holiłud, ja obstawiam że ona dostanie, ale za rolę średnią.

Honoka

A to Gladstone nie będzie nominowana za aktorkę pierwszoplanową? Co do mniejszości to nie zdziwię się jak po raz kolejny Mulligan zostanie pominięta i wygra przeciętna, czarnoskóra Randolph z filmu The Holdovers.

Taio

I Gladstone i Mulligan będą nominowane za pierwszy plan. Randolph za drugi.