PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=143515}

Maria Antonina

Marie Antoinette
2006
6,5 61 tys. ocen
6,5 10 1 61273
6,5 28 krytyków
Maria Antonina
powrót do forum filmu Maria Antonina

Slyszalam wiele negatywnych opinii na temat tego filmu, ale urzekl mnie swiezoscia. Takiego filmu historycznego jeszcze nie widzialam. Historia mlodej dziewczyny ktora dzwigala na swoich barkach nielada ciezar, a mimo to zycie ja bawilo.

Jednak film konczy sie nagle, myslalm, ze Coppola dopelni historii Marii Antoniny i pokaze scene jej smierci ale film konczy sie nad wymiar spokojnie, a jedynym swiadkiem tragicznych wydarzen w palacu jest zdewastowany obraz krolewskiej sypialni pod koniec.

Daje filmowi 8/10, nalezy mu sie za same kostiumy, fryzury, te wspaniale wyroby cukiernicze :) oraz nawet dobra gre aktorska. Mysle, ze Dunst byla jak dotad najlepsza Maria Antoninaa.

Usagi_V

Chociaż nie lubię filmów historycznych to ten mi się podobał. Był według mojego mniemania inny niż wszystkie (przynajmniej ten mnie nie nudził...). Dunst też fajnie zagrała ;]

ocenił(a) film na 8
Usagi_V

Bardzo się wyróżnia spośród filmów kostiumowych, no właśnie jest bardzo świeży, może i trochę, aż za bardzo słodki, ale oczy można było nacieszyć taką bogatą paletą barw na ekranie ;) Oceniam na 7,5-8 ;)

ocenił(a) film na 8
Usagi_V

Zazwyczaj filmy historyczne są nudne, a ten film naprawdę powiał świeżością.8/10

ocenił(a) film na 10
Happyinaasad

Dla mnie wręcz cudowny - 9/10.
..............................