Obejrzałem trailer na filmwebie:
http://www.filmweb.pl/video/trailer/nr+2+%28tylko+dla+doros%C5%82ych%29-29690
Ale straszna żenada, zero klimatu z oryginalnego Evil Dead. Wszystkie rimejki to zbrodnia na kultowych filmach z lat 80/90. Ale wy dzieciaczki i tak będziecie to oglądać, bo nie potraficie myśleć samodzielnie, tylko łykacie wszystko co wam wcisną masowe media i reklamy. A kto mądry (niestety to już tylko jednostki) to będzie omijać takie szmiry jak ten remake Evil Dead. Ci idioci zamiast nakręcić Evil Dead 4, na który czekamy wszyscy TE 20 CHOLERNYCH LAT to robią remake i jednocześnie profanację serii. ZBRODNIA!!!!!!! Niech ich piekło pochłonie!
Nie gadał głupot bo mam oglądnięte mam ponad 500 horrorów i powiem że trailer zapowiada się zaje.iście. Już się nie mogę doczekać! :)
przesadzacie film jeszcze nie wyszedł a już się czepiacie że remake, że to zbrodnia itp...a i tak zobaczycie ten film
Załóżmy, że się z tobą w 100% zgadzam... i co dalej? co w związku z tym...? myślisz, że jesteś w stanie coś zmienić? raczej nie wydaje mi się....:-( a, poza tym masz jakąś lepszą propozycję na ten rok?? wymień mi, choć jeden horrorek warty oglądnięcia...
Za tą "ZBRODNIĄ" przynajmniej przemawia Sam Raimi.
Pozdrawiam.
Recepta? Nie oglądać filmów gównianych i namawiać wszystkich znajomych aby je bojkotowali. Wtedy producenci będą kręcić dobre filmy jak za dawnych lat. Tylko w ten sposób możesz zmienić świat.
Dobry pomysł, popieram!! jest tylko pewien problem, otóż ludzie udający się masowo, na całym świecie do kin nie mogą sobie zdawać sprawy, że dany film, który właśnie obejrzą będzie akurat do d**y...!!. po prostu nie są tego w stanie przewidzieć...!
Bo wiesz... w większości, jeżeli już komuś (chociaż) zależy na tym, żeby oglądnąć niebanalny film to sugerują się najczęściej dwoma rzeczami, pierwsza to reżyser, druga to zwiastun....., po czym następnie lecą szybko do kina, żeby zabić nudę i oglądają co tylko, im się wciśnie... ważne, żeby, chociaż oglądali...:-), a nie gadali, żarli, pili i spali następnie czekając niecierpliwie na koniec seansu...:-)
Ludzie nawet nie chcą z lenistwa oraz głupoty sobie zdawać sprawy z tego, że zwiastuny są tworzone zazwyczaj dłużej niż sam film...:-) dlaczego? prosta sprawa jak się komuś spodoba zwiastun myśli sobie, że film też taki będzie... niestety w dużej większości jest dokładnie na odwrót. Reżyser raz czy dwa razy się na prawdę wysili, żeby zrobić porządny film, bo więcej już nie musi... naiwna wiara i tak poleci biegiem do kin...., bo przecież sławny reżyser jest nie...? dlatego właśnie najczęściej to pierwsze części danych filmów są najlepsze, bo reszta już nie musi....:-)
Przykro mi, ale cała ta wasza gadka na temat filmu Evil Dead (2013) jest jałowa i bez sensu. Jak można oceniać film nie oglądając go? Axel - Jeżeli zależy Ci na bojkocie i robienie z siebie bałwana to droga wolna - masz prawo. Na pewno tą drogą znajdziesz dużo argumentów przeciwko zwolennikom tego remake'u.
Uważam, że film będzie czymś innym niż te z Bruce'em Campbell'em z dawnych lat. Cierpliwości! W kwietniu będzie premiera i wtedy na pewno się przekonamy czy warto było robić ten remake. Pozdrawiam.
Czy ty do licha nic nie rozumiesz? Skoro - jak mówisz - "film będzie czymś innym niż te z Bruce'em Campbell'em z dawnych lat" - to niech do licha nazywa się inaczej, a nie "Evil Dead"!!!!!
Wygląda na to, że to ty nic nie rozumiesz i na siłę brniesz w jakieś dziwne przekonanie, że to co nowe jest gorsze od starego. Co do innej nazwy filmu to wiesz u nas w Polsce jest taka "fajna" tendencja, że marketingowcy lubią przekręcać tłumaczenia tytułów filmu. Przykład "Fight Club" i "Podziemny Krąg". Jak widzisz masz szansę zmienić polski tytuł filmu bo na razie jest Evil Dead (2013). Powodzenia!
No cóż, też na początku byłem sceptyczny, zwiastuny podobają mi się bardzo, więc nawet jeżeli będzie ssał, to przynajmniej popatrze sobie na gore.
Przy okazji ciekawosta, czekałem na Teksańską Masakre 3D i po zobaczeniu zwiastuna, stwierdziłem że pewnie będzie kiepski (po zobaczeniu filmu stwierdzam że to gówno.), a kiedy usłyszałem o remaku Evil Dead stwierdziłem że nigdy go nie zobacze, zmieniłem zdanie po wybitnych zwiastunach, tak więc spokojnie, poczekamy, zobaczymy, napewno będzie lepszy od Teksańskiej Masakry 3D, a mam przeczucie że będzie to dobry film.