PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=449390}
6,3 33 tys. ocen
6,3 10 1 33001
6,8 16 krytyków
Martyrs. Skazani na strach
powrót do forum filmu Martyrs. Skazani na strach

Miał to być horror roku, o którym nie zapomnę długo. I faktycznie o takim horrorowym rozczarowaniu długo będę pamiętać. Film zaczyna się dobrze. Po połowie filmu byłem w stanie dać mu 8/10, gdy akcja rozgrywała się jeszcze "na powierzchni". W tym świetne sceny z potworem nawiedzającym Lucie i to jak zostaje to wyjaśnione. Jednak druga część filmu się nie klei. Już sam fakt jak głupia jest główna bohaterka przeraża. Aby po całej rozpierdusze w domu nie wezwać policji, karetki do okaleczonej kobiety (raczej konsekwencje prawne jej nie groziły bo w sumie to jej koleżanka dokonała dzieła zniszczenia). Nie no lepiej poczekać aż ten zły przyjedzie i zbije. No i przyszedł i rozwalił cały film. Takie zachowanie bohaterów można wybaczyć tym z zwykłych rozrywkowych slasherów ale nie filmów, które chcą być czymś więcej (niż naprawdę są). Sceny tortur były tak monotonne, że były torturą również dla mnie, a samo zakończenie i wyjasnienie po co to wszystko po prostu nie przypadło mi do gustu. Do wykonania nie mam zastrzeżeń. Ale to norma w francuskich horrorach więc jako zaletę tego traktować nie można. Tak więc 6/10 i nie skreślam go. Po tym jak mi złość przejdzie zobaczę jeszcze raz. Może ocena wzrośnie bo w sumie jest to porządne filmidło.