PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=449390}
6,3 33 tys. ocen
6,3 10 1 33001
6,8 16 krytyków
Martyrs. Skazani na strach
powrót do forum filmu Martyrs. Skazani na strach

poruszający...

ocenił(a) film na 8

Jeden z najlepszych filmów, jakie widziałam.Świetnie zrobiony, bardzo dobra muzyka,
niesamowicie zagrany.Dla mnie bardziej psychologiczny.Daje do myślenia.

użytkownik usunięty
mysz2610

Więc cóż pomyślałaś?

ocenił(a) film na 8

Pomyślałam, że pełen jest symboli. Co sądzisz o tej zjawie, która ukazywała się tylko dziewczynie?

użytkownik usunięty
mysz2610

Szczerze? Nie mam opinii, bo mi się ten film po prostu nie podobał i nie rozumiem dopatrywania się w nim przesłania. Ale chętnie przeczytam Twoją opinię, może mnie przekona, coś uświadomi.

ocenił(a) film na 8

Zauwazyłam, że mało komu się podoba.Cóź, nie chcę nikogo przekonywać, każdy ma inne upodobania.Oglądam sporo filmów, nie tylko horrorów.Nie twierdzę, że Martyrs zawiera jakiekolwiek przesłanie, np.dotyczące życia po śmierci.Akurat wydaje mi się, że o to najmniej tu chodzi.Poprostu nad niektórymi sprawami warto zawsze się zastanowić po obejrzeniu jakiegoś filmu.Tutaj zobaczyłam bezsensowną zemstę, która nie przyniosła ulgi.Pomyślałam, czy nie lepiej pogodzić się z losem, cierpieniem, jak zrobiła Anna.Ogólnie myślałam o okrucieństwie, do jakiego ludzie potrafią się posunąć.

mysz2610

Ale czy trzeba oglądać chore filmy z ludźmi obdartymi ze skóry, zeby mieć impuls do przemyśleń nad kondycją moralną ludzi i ich zdolnościami do okrucieństwa? Nie wiem jak teraz, ale kiedyś w szkole lekturą były "Medaliony". Poza tym sądze, że wystaczy wziąć do ręki gazetę, albo włączyć wiadmości aby mieć więcej powódów do zastanowienia, niż po takim czymś jak ten film którego pseudofilzoficzny bełkot jest tylko okazją do przełamania przez pana reżysera kolejnych barier.

ocenił(a) film na 8
mysz2610

to nie jest żaden symbol. To choroba, na którą zapadła od długotrwałego pobytu w samotności i od tortur. Każda ofiara ma inne zwidy od torturowania. W tym wypadku chodziło o kobietę z innej celi. Film nie ma symboli to zwyczajny szoker