PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=838524}

Matrix Zmartwychwstania

The Matrix Resurrections
2021
5,2 62 tys. ocen
5,2 10 1 62294
4,9 65 krytyków
Matrix Zmartwychwstania
powrót do forum filmu Matrix Zmartwychwstania

Fajnie, że zdecydowali się na kontynuację, jak już wcześniej wspomniałem mam nadzieję, że nadmierne efekciarstwo CGI nie przysłoni dobrej gry aktorskiej i ciekawego scenariuszu. I tak każdy wie jakie cuda obróbka komputerowa potrafi więc Lana :) Nie zawiedź mnie. Idź dobrym tropem swojej intuicji i niepojętej wyobraźni oraz dużej wiedzy. Życzę powodzenia. ;)

AlexRener

Kobiecej intuicji? :D

klanlpw

He he. No tak. xd

ocenił(a) film na 7
AlexRener

Tak, przydałby się powrót do korzeni, dobra historia zamiast nadmiaru niepotrzebnego CGI. Cieszy powrót najważniejszych postaci czyli Neo, Trinity i być może Morfeusza, wiemy też że powróci Niobe. A co z pozostałymi postaciami? W końcu po raz pierwszy udało się Wybrańcowi przerwać cykl i ocalić Zion, więc ci co przeżyli wojnę pewnie odbudowali zniszczenia. A kogo ja sam chciałbym zobaczyć (lub nie) w sequelu?
- Agent Smith - zdecydowanie NIE. Uległ całkowitemu skasowaniu i przywrócenie go do życia byłoby unieważnieniem dokonań Neo.
- Wyrocznia - oczywiście TAK, ludzkość potrzebuje rzecznika, programu który rozumie emocje i uczucia,
- Architekt - TAK, choć to skończona gnida, ale brak Architekta może skończyć się destabilizacją systemu.
- Merrowing - TAK, może nawet jako główny antagonista. Nowy Matrix bez kontroli to dla niego wymarzone środowisko działania do jeszcze większych przekrętów, oczywiście w tej roli tylko Lambert Wilson.
- Lock - TAK, dobry żołnierz choć wredny, teraz może bardziej bo Niobe z pewnością wróci do Morfeusza.
- Link - TAK, sympatyczny kolo z niego był :)
- Serafin - TAK, nawet po wojnie Wyrocznia będzie potrzebować ochrony.
- Sati - TAK, myślę że powinna mieć znaczącą rolę do odegrania, może nawet stanie się nową wyrocznią.
- Kid - sam nie wiem, trochę wyidealizowana i jednowymiarowa postać, trochę denerwująca. No chyba że zostanie rozbudowana.
Oczywiście te powyższe "gdybania" mają sens w przypadku gdy film będzie sequelem trójki. A wszystko wskazuje na to że może być jednocześnie sequelem i prequelem, mogą się też pojawić podróże w czasie i inne zawiłości, w końcu pamiętajmy że Wachowscy (Wachowskie?) nakręcili też "Atlas Chmur".