PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=838524}

Matrix Zmartwychwstania

The Matrix Resurrections
2021
5,2 62 tys. ocen
5,2 10 1 62332
4,9 65 krytyków
Matrix Zmartwychwstania
powrót do forum filmu Matrix Zmartwychwstania

W internecie są ogólne opisy, szczątkowe informacje lub różne wersje fabuły. Proszę tych którzy mieli okazję przeczytać gdzieś lub zobaczyć film jakimś sposobem o opisanie o czym jest film. Zobaczyłem zwiastuny lecz nie dowiedziałem się z nich nic konkretnego prócz tego że Neo żyje w nieświadomości i coś się stało że młody Morfeusz (dlaczego młody?) znowu przywrócił go do roli wybrańca. Miłość do Trinity znowu się narodziła i są dobre efekty specjalne. Nie wiem z kim walczą bo przecież Pan Smitch został zniszczony. Proszę o pomoc w uświadomieniu mnie w temacie fabuły. Z góry dziękuję

Outsider1991

Streszczenie całego filmu (po angielsku)
https://pastebin.com/Gjh38zct

YodaRozpruwacz

Mój angielski trochę kuleje co jest powodem do wstydu ale nie chcę cię okłamywać a chciałbym poznać o czym jest film ;)

Outsider1991

- Akcja rozgrywa się 60 lat po Rewolucjach, pomiędzy ludźmi a maszynami panuje pokój.
- Głównym antagonistą jest program The Analyst, grany przez Neila Patricka Harrisa, który znalazł sposób na "zreperowanie" i podtrzymanie Neo i Trinity przy życiu, w celu wykorzystania ich "połączenia" jako jakiegoś źródła energii
- Neo jako deweloperem gier, które tworzy na podstawie flashbacków ze swojego poprzedniego życia i powoli uświadamia sobie o co kaman. W pracy smutny typ dookoła rozchichotanych millenialsów, poznajemy jego dzienną rutynę. Harris podszywa się jednocześnie pod osobistego terapeutę Neo, dostarczającego mu niebieskie pigułki kiedy ten już za bardzo zaczyna odchodzić myślami "na tamten świat".
- W całej fabule chodzi głównie o wydostaniu się Neo i Trinity spod kontroli Harrisa, co ostatecznie następuje pod koniec filmu.

YodaRozpruwacz

Dziękuje za streszczenie. Szczerze powiedziawszy fabuła nie zachęca do pójścia do kina. Wydaje się naciągana

YodaRozpruwacz

Mój angielski trochę kuleje co jest powodem do wstydu ale bardzo chciałbym poznać o czym jest film

ocenił(a) film na 6
YodaRozpruwacz

Ale bieda. Gdzieś do 3/4 fabuły samo czytanie wciąga i w pewnym momencie żałowałem, że zacząłem w ogóle czytać. Ale ostatnie akapity spowodowały, że zrezygnuje z pójścia do kina i oszczędzę dwie rzeczy, kasę i rozczarowanie.

Serio? To wszystko po to, żeby zrobić switch z Wybrańca Neo , na Wybrańczynię Trinity?

darek_sith

Powiedz proszę co przeczytałeś. Opowiedz mi o co chodzi w filmie konkretnie